• Meny
  • Meny
Musee Orsay Paris museum rejse

Musée d’Orsay

Musée d’Orsay er et smukt fransk museum, som er placeret i Paris i Frankrig. Mere nøjagtig, så ligger museet på den venstre side af Seinen, i en bygning, som førhen fungerede som jernbanestation. Museet var oprindeligt en banegård, der hed Gare D´Orsay, som skulle dække strækningen mellem Paris Orleans.

Bygningen er designet af de tre arkitekter Lucien Magne, Émile Bénard og Victor Laloux. Bygningen skulle stå klar til verdensudstillingen i år 1900. Museet udstiller hovedsagligt fransk kunst fra 1848 til 1914 og indeholder store samlinger af skulpturer, fotografier, møbler, malerier og meget meget mere.

Musee Orsay Paris rejse

Museet er nok mest kendt for sin fantastiske samling af impressionistiske malere heriblandt Renoir og Monet. Disse malerier var tidligere brugt til udstilling på Galerie nationale du Jeu de Paume, før Musée d´Orsay åbnede i 1986.

Et besøg værdigt

Musée d’Orsay er bestemt et besøg værd, ikke mindst for at se de berømte og tidløse udstillinger, som museet altid har bevaret, men også for at opleve de nye udstillinger, som kommer til et par gange om året. Er du bare den mindste smule kunst interesseret, så er Musée d’Orsay det helt perfekte sted for dig at besøge.

Du vil blive mødt af en magisk verden fyldt med antikt fransk kunst, som vil feje benene væk under dig. Museet er proppet med fantastisk kunst og du vil nemt kunne bruge en hel dag derinde, hvis du skal nå at suge det hele til dig.

Musee Orsay kunst Paris

Et besøg til Musée d’Orsay skal bestemt stå på din liste over ting du skal lave, når du befinder dig i Paris, hvis du bare er lidt kunst interesseret og især i fransk kunst.

Museet har åbent fra 9.30 til kl 18, nogle mandage undtaget. Hvis du har planer om at se hele museet, så kan du besøge museet torsdag, hvor der er åbent helt til kl. 21.45.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *