• Meny
  • Meny

De bedste steder at bo i Paris

Vi har alle forskellige behov og ønsker til vores rejser, men når rejsen går til Paris, så ønsker de fleste at bo i et ægte pariserkvarter. Det betyder, at du kan købe friske baguettes hos bageren og beundre masser af smedejernsbalkoner. Her finder du en række gode forslag til de bedste steder at bo i Paris.

Skal du til Paris i sommerferien, eller planlægger du blot en smuttur til byernes by i nærmeste fremtid? Paris er uden tvivl en by, alle bør opleve, og hvis du har planer om en tur til den franske hovedstad, kan du godt glæde dig.

I Paris kan du nemlig finde alt – kulinariske oplevelser i verdensklasse, arkitektoniske perler, en fascinerende modekultur og meget, meget mere. Paris er desuden fantastisk at besøge året rundt, fordi der altid er noget at lave, uanset vejret. Verdensberømte museer, en gåtur langs Seinen og skønne måltider på hyggelige fortovscaféer.

Paris er dog helt speciel om sommeren, hvor sollyset sætter en særlig stemning i storbyens gader og stræder.

Paris er opdelt i 20 arondissementer (bydele), som er nummereret i spiralform. 1. arondissement begynder i centrum ved Ile de la Cité, som er øen beliggende midt i Seinen. Arondissementer med lavere tal er tættere beliggende på centrum, hvor 12.-20. arondissementer er beliggende i udkanten af Paris. Pariserne refererer altid til deres arondissementer ved deres nummer.

Læs videre og hør vores forslag til, hvor du bør bo, hvis du skal holde ferie i Paris.

1. arondissement – Louvre/Palais Royal/Tuileries

Louvre i Paris: anbefalede områder og bydele

Har du aldrig før været i Paris, og vil du gerne bo så centralt som overhovedet muligt? Det vil koste flere penge per overnatning, men til gengæld kan du virkelig få glæde af investeringen. Så skal du vælge kvarteret i 1. arondissement omkring Louvre/Palais Royal/Tuileries. Her er der for alvor gang i den, og du vil få et ophold med masser af liv og leben.

Området omkring Louvre/Palais Royal/Tuileries ligger tæt på mange af Paris’ absolutte seværdigheder, så du skal ikke spilde tid på megen transport.

Se Mona Lisa på kunstmuseet Louvre, hvor du snildt kan spendere flere dage, se glaskunst i verdensklasse på Saint Chapelle, eller shop i alle designerbutikkerne på Rue Saint Honoré. Når du har brug for et skønt hvil, kan du med fordel tage det i parken Jardin de Tuileries, som giver dig masser af frodig skønhed.

Tag en slentretur langs Seinen eller spis på en af de mange eksklusive restauranter – dette er området, hvor du har alting inden for rækkevidde. Har du pengene til det, vil dette område være cremen af cremen.

Hôtel de la Place du Louvre

Som nævnt er det ikke billigt at bo i 1. arondissement, men har du pengene til det, vil et hotel som Hôtel de la Place du Louvre være et godt valg. Her er tale om et hotel i luksusklassen med fire stjerner, der ligger lige ved Louvre. Så er du helt inde i centrum og tæt på et hvil på værelset mellem alle oplevelserne.

Hôtel de la Place du Louvre byder på masser af faciliteter og skønne, lyse værelser, og hvis du gerne vil på oplevelse i resten af byen, er offentlig transport meget tæt på.

Tag for eksempel til Louvre Rivoli Metrostation, som ligger to minutter væk, eller til Pont Neuf Metrostation, der ligger tre minutter væk.

Se flere billeder af værelser og priser

3. arrondissement – Marais

Marais Paris anbefalede områder

Mange turister værdsætter at bo i Marais, så denne centrale bydel kan hurtigt blive et godt bud. Marais var historisk et hjem til flere marginaliserede samfund i Paris, herunder LGBT-miljøet og det jødiske samfund, hvilket har tilført et kulturelt mix til kvarteret.

3. arrondissement består af den nordlige del af Marais-kvarteret, som er et af de ældste kvarterer i Paris. I det historiske område finder man mange gamle palæer fra det 17. århundrede, der engang tilhørte de adelige familier i Paris. Det er også her, du finder Musée Picasso, Musée des Arts et Métiers og Carnavalet Museum.

Marais har flere forskellige attraktioner, bl.a. Centre Pompidou og Hotel de Ville. Derudover vil du også finde masser af fantastiske restauranter og caféer, som virkelig bringer dig i pariserstemning.

Arkitekturen i Marais er enestående, og her er mange fremragende muligheder for shopping – du finder masser af selvstændige butikker, luksus-butikker og fantastiske markeder.

Crown Plaza Paris Republique

Det 4-stjernede Crown Plaza Paris Republique kunne være et godt forslag til et fremragende hotel beliggende i Marais.

Hotellet har en fantastisk beliggenhed, i hjertet af et sandt shopping-paradis, tæt på Louvre og med en masse hyggelige bistroer, cafeer og restauranter lige i nærheden. Crown Plaza er bygget i barokstil og har dejlige, store værelser og morgenmadsbuffet.

Se flere billeder af værelser og priser

4. arrondissement – Ile Saint-Louis

Dette arrondissement er det optimale valg, hvis du ønsker at bo centralt i Paris. Her finder du byens vidunderlige vibrationer. Selvom det ligger ved siden af Ile de la Cité, som modtager masser af turister, der vil besøge Notre Dame, så føles Ile Saint-Louis som sin helt egen by.

Området består af den sydlige del af Marais-kvarteret samt øen Ile Saint-Louis og den østlige del af øen Ile de la Cité, som er den ældste del af Paris.

Denne bydel er kendt for sine seværdigheder som Notre Dame, Centre Georges Pompidou, Place de la Bastille, Hotel de Ville og Place des Vosges. Bydelen er charmerende og livlig med masser af restauranter, caféer, barer og specialbutikker.

Hôtel Saint-Louis Marais

Det 4-stjernede Hôtel Saint-Louis Marais er et godt bud på et lækkert hotel, som har både morgenmad og gratis Wi-Fi inkluderet i prisen.

Hotellet ligger midt i Marais og en kort gåtur fra øen Ile Saint-Louis, Bastille-pladsen og en lang række andre seværdigheder. Værelserne på Hotel Saint-Louis Marais har bevaret nogle af bygningens originale detaljer såsom fritliggende træbjælker og er blevet kåret til et af de mest vellidte hoteller i Paris.

Se flere billeder af værelser og priser

6. arrondissement – St. Germain

St. Germain i Paris: anbefalede områder

Et af de bedste områder, hvor man kan opleve den romantiske stemning, som Paris er så kendt for, er latinerkvarteret, der ligger ganske tæt på Notre Dame.

St. Germain er en fantastisk bydel på Seinens venstre flodbred. I dette arrondissement finder du vinderunderlige og berømte caféer, interessante små butikker samt gader fyldt med liv. Derudover er det tæt beliggende på Jardin du Luxembourg, Notre Dame og Musée d’Orsay. Bydelen er en af de dyreste i Paris med masser af designerbutikker, restauranter og kunstgallerier.

Og ja, latinerkvarteret er på sin vis noget af en turistfælde med mange restauranter og caféer, men det er også et utrolig hyggeligt kvarter, med masser af glade, unge mennesker, turister, der spiser pandekager med kastanjecreme, og boghandlere med gamle opslagsværker, der afspejler, at dette område i kraft af sin nærhed til blandt andet Sorbonne-universitetet var et yndet område for Paris’ studerende og intellektuelle.

Så drik en kop kaffe på et af de mange hyggelige steder, nyd udsigten – og gå bagefter et smut forbi den fantastiske Notre Dame.

Hotel Delavigne

Det 3-stjernede Hotel Delavigne ligger kun få skridt fra Odeon-teatret samt Jardin du Luxembourg.

Hôtel Delavigne ligger midt i Latinerkvarteret i Paris, blot 250 meter fra metrostationen Odeon og 650 meter fra Luxembourg-haven. Hotellet tilbyder hyggelige værelser, hvor moderne indretning er kombineret med antikke møbler. Resultatet er både hyggeligt og romantisk.

Hvis man er heldig og får et værelse på en af de øverste etager, kan man nyde udsigten over det centrale Paris’ tage.

Se flere billeder af værelser og priser

8. arrondissement – Champs Élysées

8. arrondissement er især kendt for Champs Élysées, som er præget af luksushoteller, eksklusive restauranter, dyre biler, designerbutikker, museer og ambassader.

Det er en meget populær bydel for turister, som kommer for at se Place de la Concorde, La Madeleine, Grand Palais, Parc Monceau, Élysée-paladset og flere andre, store seværdigheder i Paris.

En af de ting, man bare skal se, når man er i Paris, ligger lige her i kvarteret, nemlig Triumfbuen fra 1836. Man bør også bruge tid på at beundre boulevarderne, der stråler ud fra Place de l’Étoile.

I godt vejr kan man se danske von Spreckelsens nye triumfbue, Grande Arche, fra 1989 ude i La Defense.

Best Western Premier Opera Opal

Hotellerne i dette område kan være ret pebrede, men det kan nu stadig godt lade sig gøre at finde et godt hotel til en rimelig pris. Vi foreslår Best Western Premier Opera Opal, der er et hyggeligt 4-stjernet hotel, blot få minutters gang fra Champs Élysées, Paris Olympia og en lang række andre seværdigheder.

Selve hotellet er ikke særligt stort, men har pæne, velindrettede værelser, morgenmad, lounge og selvfølgelig gratis internet.

Se flere billeder af værelser og priser

18. arrondissement – Montmartre

18. arrondissement er hjemsted for Montmartre-kvarteret og er et af de mest populære områder i den ydre del af Paris. Kvarteret har en charmerende landsbystemning og har været hjemsted for mange store kunstnere gennem tiden, blandt andre Picasso.

Kvarteret ligger på en bakke og har en fantastisk udsigt over Paris, især fra kirken Sacré Coeur, som er områdets mest populære seværdighed.

Montmartre-kvarteret byder også på Place du Tertre, Moulin Rouge, kirken Saint-Bernard de la Chapelle, Cimetiére de Montmartre og Van Goghs hus. En ulempe ved området er de mange lommetyve og tricktyve så husk at være på vagt.

Citadines Montmartre Paris

Et godt hotel i dette område er Citadines Montmartre Paris, der har en perfekt beliggenhed tæt på alle seværdighederne i området og kun et par minutters gang til Moulin Rouge.

Hotellet består af små lejligheder med et lille køkken, hvor der er kogegrej, mikrobølgeovn og køleskab, hvis du skulle få lyst til en bid mad i løbet af aftenen. Nogle af værelserne har også balkon.

Hotellet har desuden en vidunderlig tagterrasse, hvorfra man kan nyde udsigten over området samt gratis internet.

Se flere billeder af værelser og priser

South Pigalle

South Pigalle i Paris - anbefalede områder

South Pigalle kaldes også for ”So-Pi”, og her er tale om et af de allermest trendy steder i Paris. Området er beliggende lige under Moulin Rouge og Pigalles sexbutikker, og her kan du udforske alle de nye trends lige fra mad til barer og kunst.

Elsker du mad, bør du besøge Rue des Martyrs, som er en ren madhimmel med blandt andet flere bagerier, chokoladeforretninger og cafeer.

Her er tale om det perfekte sted til brunch, eller når du skal se på mennesker. Så slå dig ned her, bestil noget skønt til ganen og nyd at se, hvordan Paris udfolder sig for øjnene af dig.

Tag herefter en slentretur omkring de skønne haver ved Musée de la Vie Romantique, som byder på masser af grønt og blomster. Er du herefter klar til shopping, så tag en tur på Pigalle, hvor butikkerne ligger side om side.

South Pigalle er også meget berømt for områdets natteliv, og her er alle mulige former for underholdning både af den underlødige og mere uskyldige form. Besøg for eksempel Dirty Dick, der er en rom-bar med et gennemført tiki-tema eller den mere fornemme cocktail-bar Le Carmen, der byder på ægte parisisk stemning.

Området i sig selv byder ikke på de store historiske attraktioner, men faktisk er South Pigalle en attraktion i sig selv.

Hôtel Josephine by Happyculture

Hôtel Josephine ligger i nærheden af La Machine du Moulin Rouge og er belønnet med fire stjerner. Det gør hotellet til et hotel i luksusklassen, der har alt, hvad den moderne rejsende har behov for.

Det tæller for eksempel en trendy bar, hvor du kan få en kølende drink eller restauranten, hvor du kan spise dig mæt i det internationale menukort. Prøv også den søde kaffebar.

Hôtel Josephine har især en beliggenhedsmæssig fordel, hvilket gør stedet til et godt udgangspunkt for at kunne udforske byens seværdigheder.

Der er mindre end et kvarters kørsel til Louvre og Triumfbuen, og også Champs-Elysees og Opera Garnier ligger tæt på. Offentlig transport er også meget tæt på, da Blanche Metrostation ligger to minutter væk, mens Place de Clichy Metrostation kun er på fem minutters afstand.

Se flere billeder af værelser og priser

Bastille

Bastille i Paris - anbefalede bydele

Bastille ligger tæt på Marais, men her er tale om et mere prisvenligt område, som du med fordel kan overveje som alternativ til de dyrere kvarterer. Bastille er et godt valg af flere grunde.

Først og fremmest finder du mange gode muligheder for at spise og drikke, og du kan endda opleve lidt finere madkultur her, uden at der kommer røde tal på bundlinjen. Prøv for eksempel restauranten Septime, som er utrolig populær. Du skal dog bestille flere måneder i forvejen, hvis du gerne vil spise her.

Bastille byder også på flere andre madoplevelser, og her kan du for eksempel prøve Paris’ Cafe des Chats, som er et hyggeligt sted at få sin kaffe og lidt sødt. Er du i stedet til shopping og fransk stil, har Bastille også andre gode muligheder for dette.

Tag for eksempel en slentretur langs Rue de Charonne, som byder på masser af spændende butikker med fransk stil. Så kan du klæde dig på som en ægte pariser.

Er du mere til kultur i dette område, kan du besøge Opera Bastille, som byder på flere spændende kulturelle arrangementer i løbet af året. Tjek og bestil billetter på forhånd, for der er rift om disse events.

Bastille byder også på skønne gåture. Du kan enten gå lidt på må og få i gaderne, som giver dig mulighed for at indsnuse den parisiske stemning, eller tage en gåtur langs de nedlagte togskinner ved Coulée Verte. Her er skønt at få lidt frisk natteluft om aftenen, når du har brug for lidt fred.

Hôtel Sleeping Belle

Når du gerne vil bo godt i området omkring Bastille, anbefaler vi for eksempel Hôtel Sleeping Belle. Her er tale om et firestjernet hotel, der kun ligger omkring to kilometer fra Notre Dame og 2,5 kilometer fra Luxembourg Gardens.

Hôtel Sleeping Belles stil er luksuriøs og moderne, og der er alle de faciliteter, du er vant til som rejsende. Hotellets beliggenhed er et af de største plusser, og derfor er der også hurtig adgang til offentlig transport.

Tag for eksempel metroen fra Quai de la Rapée Metrostation, som ligger fem minutter væk, eller tag til Gare d’Austerlitz Metrostation, der har knap 10 minutters afstand.

Se flere billeder af værelser og priser

Canal Saint-Martin

Canal Saint-Martin i Paris: anbefalede områder og bydele

Tager du til Paris for især at opleve den gastronomiske kultur? Så kan du med fordel bosætte dig i området omkring Canal Saint-Martin, som er noget roligere end i de fleste andre kvarterer i Paris.

Der er mad, mad og atter mad på programmet i Canal Saint-Martin, som også byder på fantastisk smukke omgivelser. Her finder du ægte parisisk charme, som du kender det fra film og bøger, så nyd en slentretur på de brostensbelagte gader.

Området strækker sig fra République til Stalingrad, og det har undergået en meget stor forvandling de seneste år. Før var kvarteret ikke helt sat på kortet, men nu er Canal Saint-Martin et must-see område i byernes by.

På grund af det lidt roligere tempo er det en god ide at udforske området ved at leje en cykel. Så kan du let og hurtigt komme rundt og opleve alle de spændende madsteder, som området er kendt for. Gå ikke glip af et hav af mad-, oste- og vinbutikker med især organiske personligheder og køb din kaffe på en af de mange kaffebarer, hvor der er kræset ekstra for brygningen.

Når den store sult melder sig, kan du nyde et solidt måltid på en af restauranterne, der vender ud mod vandet, og menukortene er lige så varierede, som madbutikkerne er.

Canal Saint-Martin byder dog ikke kun på mad og drikke. Her er også skøn natur at finde i parken Parc des Buttes-Chaumont, som ligger tæt ved. Her møder du vandfald, grotter og italienske templer, som beriger dig visuelt.

Le ReMIX Hotel

Le ReMIX Hotel har fire stjerner og er skabt til både turister og businessrejsende, da der er forbindelse til konferencecenteret.

Hotellet byder på flere gode faciliteter som motionsrum, bar og restaurant. Du kan nuppe en fransk eller international drink i baren og nyde den i loungen efter en oplevelsesrig dag i Paris’ gader, og du kan få stillet sulten i hotellets egen restaurant.

Menukortet er udpræget fransk og giver mulighed for at smage på den lokale gourmet. Stedets snackbar er perfekt til dig, der bare skal have mættet den lille sult.

Le ReMIX Hotel har derudover en god beliggenhed og vil være et godt udgangspunkt for dig, der ønsker at udforske andre dele af Paris. Afstanden til Stade de France er 4,3 kilometer, og til La Machine du Moulin Rouge er afstanden knap fem kilometer. Skal du med offentlig transport, ligger Porte de la Villette Metrostation tre minutter væk. Der er fire minutter til Corentin Cariou Metrostation.

Se flere billeder af værelser og priser

Oberkampf

Oberkampf i Paris: anbefalede bydele

Leder du efter et kvarter at bo, hvor der er gang i den og masser af fest og farver? Så bør du overveje Oberkampf, der ligger mellem Bastille og République. Her finder du barer og natklubber side om side på Rue Oberkampf, der varierer utrolig meget i stil og tone. Du kan både finde fine cocktailbarer og mere snuskede barer, så det vil være let at finde et sted, der passer til din stil.

Oberkampf er i sig selv også et rigtig pænt sted, som virkelig fortjener en gåtur eller to – både om dagen, men også om aftenen.

Her vil du opleve masser af liv, lys og farver fra alle barerne, som er en oplevelse værd – også selvom du ikke er til drinks, vin og øl. Hvis du gerne vil prøve nogle helt særlige steder, kan du for eksempel prøve den kitschede Ave Maria eller den smukt restaurerede Café Charbon, der virkelig skinner.

Oberkampf byder også på musik og events, og et af de bedste steder at opleve musik er Le Bataclan, som er et velrenommeret sted, hvor både lokale og internationale kunstnere optræder. Har du lyst til noget at spise mellem de mange attraktioner i Oberkampf, kan du nyde en gang lækker franskinspireret tapas på Aux Deux Amis.

My Home in Paris Hotel

My Home in Paris Hotel er et flot firestjernet hotel, der passer til dig, der gerne vil have lidt luksus på ferien. Hotellet byder på flere gode faciliteter som for eksempel en skøn bar med lounge, hvor dygtige bartendere kan trylle flotte drinks frem til dig. Når sulten melder sig, kan du spise i cafeen, der byder på lækre lokale råvarer.

My Home in Paris Hotel har også en anden fordel, nemlig beliggenheden. Afstanden til for eksempel Louvre og Notre Dame er på under et kvarters kørsel, og der er kun cirka fire kilometer til Champs-Elysees.

Har du brug for offentlig transport, finder du den stort set lige uden for døren via Oberkampf Metrostation. Du kan også tage til Filles du Calvaire Metrostation, som ligger fire minutter væk.

Se flere billeder af værelser og priser

Belleville

Belleville i Paris - anbefalede bydele

Belleville er den parisiske Chinatown, selvom navnet ikke umiddelbart lyder sådan. I Belleville møder du masser af graffitimalede vægge og små spisesteder, og her er i det hele taget tale om et kvarter, der står i stor kontrast til det mere glamourøse Paris, vi kender fra film og bøger.

Men Belleville byder på masser af spændende ting, for eksempel de mange små uafhængige madsteder, der ligger mellem hinanden i det på mange måder også lillebyagtige sted.

Er du til asiatisk mad, er Belleville lige stedet for dig, for her kan du selvfølgelig få førsteklasses kinesisk mad. Prøv maden på Rue de Belleville, som er noget af det bedste.

Belleville har mere at byde på end kun mad og Chinatown, for eksempel er der en stor legeplads, La Bellevilloise, til børn og barnlige sjæle samt kun et stenkast til Canal Saint-Martins bredder og den berømte kendis-kirkegård Pére-Lachaise.

Hotel Les Deux Girafes

Leder du efter et sted at bo i nærheden af Belleville, vil Hotel Les Deux Girafes være et godt bud. Hotellet har fire stjerner og er af høj standard.

Er du kunstinteresseret, vil du glæde dig over den korte afstand til Lumieres Kunstgalleri. Der er også kun 2,5 kilometer til Notre-Dame og 3,5 kilometer til Louvre.

Hotel Les Deux Girafes tilbyder flere gode luksus-faciliteter som for eksempel fitness, wellness og ikke mindst massage, så du kan forkæle dig selv, mens du bor på hotellet. Du kan naturligvis også nyde et måltid mad i cafeen eller tage et koldt glas vin og en farverig drink i hotellets bar. Sip til den i bedste pariserstil i loungen eller på terrassen.

Skal du med offentlig transport, er der ikke langt til undergrundsbanen: Parmentier Metrostation er tre minutter væk, mens der er fire minutter til Saint Ambroise Metrostation.

Se flere billeder af værelser og priser

Disse områder skal du undgå

Du bør ikke bo uden for en af de primære 20 arrondissementer. Du vil komme til at bo langt væk fra centrum, og hvor nogle af disse forstæder kan være fantastiske, så hører nogle af dem også til blandt de farligste områder i Paris.

Du bør heller ikke bo nær Eiffeltårnet eller Champs-Élysées – disse kvarterer er nemlig dyre boligområder. Områderne er ganske fine at bo i, men du kommer ofte til at betale mere for beliggenheden end kvaliteten. Man behøver jo heller ikke at bo i gåafstand fra de attraktioner, som man ønsker at besøge. Paris har nemlig et rigtig godt og effektivt metrosystem.

Vi ønsker dig en god tur til Paris. Her er vores guide til seværdigheder i Paris.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *