• Meny
  • Meny

De bedste steder at bo i Paris

Vi har alle forskellige behov og ønsker til vores rejser, men når rejsen går til Paris, så ønsker de fleste at bo i et ægte pariser kvarter. Det betyder at du kan købe friske baguettes hos bageren og beundre masser af smedejernsbalkoner. Her finder du en række gode forslag til de bedste steder at bo i Paris.

Skal du til Paris i sommerferien, eller planlægger du blot en smuttur til byernes by i nærmeste fremtid? Paris er uden tvivl en by alle bør opleve, og hvis du har planer om en tur til den franske hovedstad, kan du godt glæde dig.

I Paris kan du nemlig finde det alt – kulinariske oplevelser i verdensklasse, arkitektoniske perler, en fascinerende modekultur og meget, meget mere. Paris er desuden fantastisk at besøge året rundt, fordi der altid er noget at lave, uanset vejret. Verdensberømte museer, en gåtur langs Seinen og skønne måltider på hyggelige fortovscaféer. Paris er dog helt speciel om sommeren, hvor sollyset sætter en særlig stemning i storbyens gader og stræder.

Paris er opdelt i 20 arrondissementer (bydele) som er nummereret i spiralform, 1. arrondissement begynder i centrum ved Ile de la Cité, som er øen beliggende midt i Seinen. Arrondissementer med lavere tal er tættere beliggende på centrum, hvor 12.-20. arrondissementer er beliggende i udkanten af Paris. Pariserne referere altid til deres arrondissementer ved deres nummer.

Læs videre og hør vores forslag til hvor du bør bo, hvis du skal holde ferie i Paris.

3. arrondissement – Marais

Mange turister værdsætter at bo i Marais, så denne centrale bydel kan hurtigt blive et godt bud. Marais var historisk et hjem til flere marginaliserede samfund i Paris, herunder LGBT-miljøet og det jødiske samfund, hvilket har medført et kulturelt mix til kvarteret.

3. arrondissement består af den nordlige del af Marais-kvarteret, som er et af de ældste kvarterer i Paris. I det historiske område finder man mange gamle palæer fra det 17. århundrede, der engang tilhørte de adelige familier i Paris. Det er også her du finder Musée Picasso, Musée des Arts et Métiers og Carnavalet Museum.

Marais har flere forskellige attraktioner, bl.a. Centre Pompidou og Hotel de Ville. Derudover vil du også finde masser af fantastiske restauranter og caféer som virkelig bringer dig i pariserstemning. Arkitekturen i Marais er enestående og masser af fremragende muligheder for shopping – du finder masser af selvstændige butikker, luksus-butikker og fantastiske markeder.

Det 4-stjernede Crown Plaza Paris Republique kunne være et godt forslag til et fremragende hotel beliggende i Marais.

Hotellet har en fantastisk beliggenhed, i hjertet af et sandt shopping-paradis, tæt på Louvre og med en masse hyggelige bistroer, cafeer og restauranter lige i nærheden. Crown Plaza er bygget i barokstil og har dejlige, store værelser og morgenmadsbuffet.

Se flere billeder af værelser og priser

4. arrondissement – Ile Saint-Louis

Dette arrondissement er det optimale valg hvis du ønsker at bo centralt I Paris. Her finder du byens vidunderlige vibrationer.  Selv om det ligger ved siden af Ile de la Cité som modtager masser af turister der vil besøge Notre Dame, så føles Ile Saint-Louis som sin helt egen by.

Området består af den sydlige del af Marais-kvarteret samt øen Ile Saint-Louis og den østlige del af øen Ile de la Cité, som er den ældste del af Paris. Denne bydel er kendt for sine seværdigheder som Notre Dame, Centre Georges Pompidou, Place de la Bastille, Hotel de Ville og Place des Vosges. Bydelen er charmerende og livlig med masser af restauranter, caféer, barer og specialbutikker.

Det 4-stjernede Hôtel Saint-Louis Marais er et godt bud på et lækkert hotel som har både morgenmad og gratis WiFi inkluderet i prisen.

Hotellet ligger midt i Marais og en kort gåtur fra øen Ile Saint-Louis, Bastille-pladsen og en lang række andre seværdigheder. Værelserne på Hotel Saint-Louis Marais har bevaret nogle af bygningens originale detaljer såsom fritliggende træbjælker og er blevet kåret til et af de mest vellidte hoteller i Paris.

Se flere billeder af værelser og priser

6. arrondissement – St. Germain

Et af de bedste områder, hvor man kan opleve den romantiske stemning, som Paris er så kendt for, er latinerkvarteret, der ligger ganske tæt på Notre Dame.

St. Germain er en fantastisk bydel på Seinens venstre flodbred. I dette arrondissement finder du vinderunderlige og berømte caféer, interessante små butikker samt gader fyldt med liv. Derudover er det tæt beliggende på Jardin du Luxembourg, Notre Dame og Musée d’Orsay. Bydelen er en af de dyreste i Paris, med masser af designerbutikker, restauranter og kunstgallerier.

Og ja, latinerkvarteret er på sin vis noget af en turistfælde med mange restauranter og caféer, men det er også et utrolig hyggeligt kvarter, med masser af glade, unge mennesker, turister, der spiser pandekager med kastanjecreme, og boghandlere med gamle opslagsværker, der afspejler, at dette område i kraft af sin nærhed til bl.a. Sorbonne-universitetet var et yndet område for Paris’ studerende og intellektuelle. Så drik en kop kaffe på et af de mange hyggelige steder, nyd udsigten – og gå bagefter et smut forbi det fantastiske Notre Dame.

Det 3-stjernede Hotel Delavigne ligger kun få skridt fra Odeon teatret samt Jardin du Luxembourg.

Hôtel Delavigne ligger midt i Latinerkvarteret i Paris, blot 250 m fra metrostationen Odeon og 650 m fra Luxembourg-haven. Hotellet tilbyder hyggelige værelser, hvor moderne indretning er kombineret med antikke møbler. Resultatet er både hyggeligt og romantisk.

Hvis man er heldig og får et værelse på en af de øverste etager, kan man nyde udsigten over det centrale Paris’ tage.

Se flere billeder af værelser og priser

8. arrondissement – Champs Élysées

8. arrondissement er især kendt for Champs Élysées, som er præget af luksushoteller, eksklusive restauranter, dyre biler, designerbutikker, museer og ambassader. Det er en meget populær bydel for turister, som kommer for at se Place de la Concorde, La Madeleine, Grand Palais, Parc Monceau, Élysée-paladset og flere andre, store seværdigheder i Paris.

En af de ting, man bare skal se når man er i Paris, ligger lige her i kvarteret, nemlig Triumfbuen fra 1836. Man bør også brug tid på at beundre boulevarderne, der stråler ud fra Place de l’Étoile. I godt vejr kan man se danske von Spreckelsens nye triumfbue, Grande Arche, fra 1989 ude i La Defense.

Hotellerne i dette område kan være ret pebrede, men det kan nu stadig godt lade sig gøre at finde et godt hotel til en rimelig pris. Vi foreslår Best Western Premier Opera Opal, der er et hyggeligt 4-stjernet hotel, blot få minutters gang fra Champs Élysées, Paris Olympia og en lang række andre seværdigheder.

Selve hotellet er ikke særligt stort, men har pæne, velindrettede værelser, morgenmad, lounge og selvfølgelig gratis internet.

Se flere billeder af værelser og priser

18. arrondissement – Montmartre

18. arrondissement er hjemsted for Montmartre-kvarteret og er et af de mest populære områder i den ydre del af Paris. Kvarteret har en charmerende landsbystemning, og har været hjemsted for mange store kunstnere gennem tiden, blandt andre Picasso.

Kvarteret ligger på en bakke og har en fantastisk udsigt over Paris, især fra Sacré Coeur, som er områdets mest populære seværdighed. Montmartre-kvarteret byder også på Place du Tertre, Moulin Rouge, kirken Saint-Bernard de la Chapelle, Cimetiére de Montmartre og Van Goghs hus. En ulempe ved området er de mange lommetyve og tricktyve så husk at være på vagt.

Et godt hotel i dette område er Citadines Montmartre Paris, der har en perfekt beliggenhed, tæt på alle seværdighederne i området og kun et par minutters gang til Moulin Rouge.

Hotellet består af små lejligheder med et lille køkken hvor der er kogegrej, mikrobølgeovn og køleskab, hvis du skulle få lyst til en bid mad i løbet af aftenen. Nogle af værelserne har også balkon.

Hotellet har også en vidunderlig tagterrasse, hvorfra man kan nyde udsigten over området samt gratis internet.

Se flere billeder af værelser og priser

Disse områder skal du undgå

Du bør ikke bo uden for en af de primære 20 arrondissementer. Du vil komme til at bo langt væk fra centrum, og hvor nogle af disse forstæder kan være fantastiske, så hører nogle af dem også bandt de farligste områder i Paris.

Nær Eiffeltårnet eller Champs-Élysées, disse kvarterer er nemlig dyre boligområder. Områderne er ganske fine at bo i, men du kommer ofte til at betale mere for beliggenheden end kvaliteten. Man behøver jo heller ikke at bo i gåafstand fra de attraktioner som man ønsker at besøge, Paris har nemlig et rigtig godt og effektivt metrosystem.

Vi ønsker dig en god tur til Paris. Her er vores guide til seværdigheder i Paris.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *