• Meny
  • Meny
paris-som-turist

De 6 bedste seværdigheder i Paris som turist

Du har endelig besluttet dig for at din næste rejse går til storbyen Paris, og nu er det blevet tid til at finde ud af hvilke seværdigheder du gerne vil besøge under dit ophold. Vi har derfor lavet en liste til dig over de 6 bedste seværdigheder man kan besøge som turist i Paris.

1. Eiffeltårnet

sevaerdigheder Paris Eiffeltaarnet

Hvis det er første gang at du besøger Paris, så bør Eiffeltårnet stå som nummer et på listen over de seværdigheder som du ønsker at besøge mens du opholder dig i Paris. Det lyder måske meget kliché og nærmeste alle Pariser guides anbefaler Eiffeltårnet, men faktum er at man først ser hvor fantastisk denne bygning er når man står ved den.

Hvis man ønsker at komme op i selve Eiffeltårnet koster det selvfølgelig penge. Der er altid en ekstremt lange kø af turister, så ønsker man at undgå denne, så kan man nemt booke sit besøg til Eiffeltårnet hjemmefra og springe turistkøen over!

2. Louvre

bedste sevaerdigheder Louvre

Louvre i Paris er nok blandt et af verdens mest kendte kunstmuseer, som opbevare og udstiller den omfattende kunstsamling af Leonardo da Vinci, herunder det verdenskendte maleri Mona Lisa. Men det er værd at nævne at Louvre er meget mere end bare malerier. Louvre indeholder nemlig over 380.000 genstande og udstiller 35.000 stykker kunst. Dette er fordelt på 8 kulturelle sektioner, herunder antikviteter fra Ægypten, Nærøsten, Grækenland, Etrurien og Romerriget, Islamisk kunst, kunsthåndværk, skulpturer, malerier samt tegninger og trykgrafik.

Det er selvfølgelig også vanvittigt populært at besøge Louvre, hvilket den lange kø af turister ved hovedindgangen altid vidner om. Hvis du allerede ved at du ønsker at besøge Louvre, så anbefaler vi at du køber billetten hjemmefra før afrejsen.

3. Sacre Coeur

Sacre Coeur Paris

Besøg Sacré Coeur som er en smuk kirke beliggende på Montmartres højeste punkt, herfra får du en uimodståelig flot udsigt over Paris. Konstruktionen af Sacré Coeur var blevet færdig i løbet af første verdenskrig, men blev først indviet efter dennes slutning.

Kirken er katolsk og beder aktivt får de faldne samt fred i verden. Sacré Coeur er gratis at besøge, men ønsker man at se katakomberne eller komme op i tårnet til en endnu bedre udsigt over byen, så skal der betales entré.

4. Notre Dame

Notre Dame Paris

Notre Dame er blot en af Frankrigs mange katolske kirker. Notre Dame betyder ”Vor Frue”, som henviser til Jomfru Maria, hvilket er grunden til at mange katolske kirker i Frankrig bære navnet. Notre Dame er blandt de ældste bygninger i Paris og det tog næsten 200 år at bygge kirken. Derudover lægger Notre Dame baggrund og kulisser til den kendte roman fra Victor Hugo; ”Klokkeren fra Notre Dame”.

5. Seinen

Seinen Paris

Seinen er den store franske flod der løber som en hovedpulsåre gennem Paris. Mange siger at et Sejltur på Seinen er en af de mest romantiske og bedste måder at opleve Paris på. Mange af byens seværdigheder ligger langs floden; Eiffeltårnet, Notre Dame, Musee d’Orsay, Assemblée Nationale, Hotel des Invalides, Pont Alexandre III samt Pont Neuf som er Paris ældste bro.

Der er mange forskellige selskaber som tilbyder sejlture på Seinen. De fleste tilbyder dag- og aftenture hele året rundt. Så det eneste du skal tage hensyn til, er om du ønsker en guidet sejltur eller om du ønsker en sejltur hvor du kan nyde et måltid mad.

6. Triumfbuen

Triumfbuen Paris

Triumfbuen er et af de mange vartegn i Paris, og er beliggende for enden af byens velkendte hovedstrøg Champs-Élysées. Den 50 meter høje bygning blev bestilt af Napoleon Bonaparte for at hylde den franske hærs sejr ved Austerlitz. Triumfbuen er opført i klassisk empire-stil og stod færdigbygget i 1836. Triumfbuen bliver også brugt som mindesmærke til de som faldt under første verdenskrig.

Paris City Pass

Paris er en af de mange storbyer som er kommet med på noderne, når det kommer til at tilbyde turisterne noget attraktivt. Hvis du har planer om at have intenst ophold i Paris med masser af seværdigheder, så kan det godt betale sig at investerer i et Paris City Pass. Undersøg hvad du præcist har brug for, da det er individuelt hvad de forskellige udgaver af Paris Pass tilbyder. Som regel får man bl.a. fri adgang til en række seværdigheder og attraktioner, spring køerne over med fast track samt gratis offentlig transport i zone 1-3.

Vi håber du fået en dejlig tur til Paris som turist. Hvis du ikke har fået nok af Paris, kan du altid tjekke vores rejseguide til byen her.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *