• Meny
  • Meny
Katakomberne i Paris

Katakomberne i Paris

Skal du et smut til den franske hovedstad, er et besøg i katakomberne i Paris et must. Her er tale om en underjordisk labyrint under byen, som blandt andet er hvilested for millioner af skeletter.

Her forklarer vi kort om, hvad seværdigheden tilbyder, og hvordan du bedst planlægger dit besøg. Vi gennemgår det praktiske og kommer også ind på, hvordan du kan få billet til katakomberne i Paris, og hvordan du kan springe foran i køen ved katakomberne i Paris.

Katakomberne i Paris – kort fortalt

Katakomberne i Paris er en underjordisk seværdighed under byernes by, der er udformet som en kæmpestor labyrint.

Her er tale om underjordiske gange, hvor du kan bevæge dig langt ind i den franske historie og møde ikke mindre end over seks millioner skeletter, der er kunstfærdigt arrangeret.

Det betyder, at her er tale om en meget populær seværdighed, hvor der ofte kan være lang kø til. Hvis du gerne vil springe foran i køen, kan du benytte dig af Get Your Guide til katakomberne i Paris, der sørger for, at du kan få en billet, hvor du kommer nemmere ind.

Katakomberne Paris billetter

Med hjælp fra Get Your Guide kan du derfor få hurtigere adgang til katakomberne i Paris og selv mærke, hvordan fortid og nutid smelter sammen i en underjordisk verden, der ofte kan virke meget uhyggelig med døden fra så mange århundreder helt tæt på. Bestil billetter her

Katakombernes historie er meget lang, og der er flere grunde til, at de blev gravet. For det første skulle der bruges sten til at bygge byen, så derfor gravede man ned i jorden.

For det andet ville man i 1700-tallet gerne finde en bedre metode til at komme af forrådnede lig og andre uhygiejniske ting, der udgjorde en sundhedsrisiko. Derfor blev lig og afføring med mere samlet nede i de underjordiske gange, hvor de ikke forurenede så meget. 

Som årene gik, fandt man ud af, at dette ikke var en holdbar løsning, og efter den franske revolution blev katakomberne renset ud. Her blev ligene placeret mere kunstfærdigt, og der blev gjort mere plads til, at sørgende kunne besøge deres mistede familiemedlemmer.

Siden år 1809 har katakomberne været åbne for offentligheden, og der er i dag omkring en halv million besøgende hvert år – derfor kan det være en rigtig god ide at kunne springe foran i køen til katakomberne i Paris.

Derfor skal du besøge katakomberne i Paris – helt kort

Katakomberne Paris sevaerdighed ting at lave

Katakomberne i Paris er en af byens helt store seværdigheder på linje med Eiffeltårnet og Triumfbuen, og det anbefales kraftigt at se de underjordiske gange, når du besøger byen.

Skal vi opsummere, hvorfor du bør lægge vejen forbi denne attraktion, kan vi kort forklare, at du her får et helt unikt indblik i Paris’ fortid på en spændende og meget levende måde – noget, som du ikke altid kan opleve på et museum. Yderligere vil denne oplevelsesform også tiltale børn mere, end museer ofte gør.

Katakomberne i Paris – praktisk information

Katakomberne Paris billetter guide

Der er et par ting, du skal vide, før du købet billet til katakomberne i Paris og besøger seværdigheden. Her lister vi de vigtigste, så du kan få det bedste ud af dit besøg:

  • Kun 200 personer må besøge katakomberne ad gangen. Det betyder, at det kan være en rigtig god ide at købe billet og få hurtig adgang til katakomberne i Paris på forhånd. Benyt dig for eksempel af Get Your Guide til katakomberne i Paris. Der holdes en meget striks kontrol med de 200 personer, så det gælder også om at komme ind samtidig. Dog betyder det også, at du kan få øjeblikke i det underjordiske, hvor det føles som om, at du er helt alene.
  • Katakomberne i Paris er ikke egnet til kørestolsbrugere. Gangene er simpelthen for smalle og ujævne til, at kørestole kan køre her.
  • Der stilles krav til din kondition. Når du har benyttet dig af hurtig adgang eller rabat til katakomberne i Paris, skal du gå 130 trin ned, før du kan udforske gangene. Og du skal også op igen. Derudover er gangene smalle, ujævne og flere steder fugtige, så forholdene er ikke de bedste. Du kommer til at gå omkring halvanden kilometer i gangene, så det kan blive en længere udflugt.
Katakomberne Paris seværdighed ting at lave info
  • Husk den rette påklædning: Der er koldt i katakomberne i Paris, så husk det rette tøj. Med en temperatur på omkring 14 grader året rundt samt ofte meget fugtige forhold bør du tage godt med tøj på, så du ikke fryser. Derudover er gode og flade sko et must, eftersom der både er fugtigt og ujævnt. 
  • Drop den store taske: Tag heller ikke større tasker med – for det første er de svære at have med, da gangene er så ujævne, og for det andet må tasker over målene 40 x 30 centimeter ikke komme med. Læg i den forbindelse mærke til, at der ikke er bagagebokse ved katakomberne, så lad de store tasker blive hjemme på hotellet.

Katakomberne i Paris – fakta du bør vide, når du besøger seværdigheden for første gang

Fakta om Katakomberne i Paris

Katakomberne i Paris er en stor oplevelse for alle, uanset om du er interesseret i historie eller ej. Men før du besøger seværdigheden, får du lige det korte overblik over de vigtige fakta:

  • Adresse: 1. av. du Colonel Henri Rol Tanguy, 75014 Paris
  • Åbningstider: Tirsdag til søndag fra 9.45 til 20.30. Sidste tidspunkt for indgang er klokken 19.30. Mandag er lukkedag.
  • Priser: Adgangsprisen er 27 Euro uden rabat til katakomberne i Paris. Ønsker du en audioguide med, ligger prisen på 29 Euro. For børn og unge under 18 år er prisen 5 Euro.
  • Transport: Du kan tage offentlig transport næste hele vejen til katakomberne i Paris ved at stå af metroen ved stoppet Denfert Rochereau.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *