• Meny
  • Meny

Kvaliteten af postevandet i Paris

Vi danskere bruger postevandet som helt almindeligt drikkevand. Det kan vi fordi der er så strenge krav i Danmark til den kvalitet af vand som kommer ud af vandhanen. Derudover er vi så priviligerede, at man de fleste steder i Danmark kan indvinde grundvand, som efterfølgende fremstilles til noget af verdens bedste drikkevand.

Det skal vi selvfølgelig huske at værdsætte, fordi det er ikke alle steder i verden at de har samme strenge krav til drikkevandet. Der er mange steder i verden hvor det direkte frarådes at drikke vandet fra vandhanerne.

Her kan du lære mere om hvor du finder verdens bedste vand.

Postevand i Paris og Frankrig

postevand-vandkvalitet-paris-frankrig

Heldigvis kan man i Frankrig som tommelfinger regel drikke vandet fra alle offentlige brønde, og derved også fra vandhanerne i Paris. Det franske vand er nemlig statskontrolleret, men kvaliteten og smagen af vandet er absolut ikke den samme som i Danmark. Det franske postevand har nemlig en bismag af klor, som er det middel de bruger til at rense vandet med. Man er heller ikke i tvivl om det tilsatte klor, når man tænder for bruseren, som kan henlede tanken på svømmehal.

Dette er måske også grunden til at mange franskmænd vælger at købe kildevand på flaske. Hvis man kommer længere ud på landet, hvor gårdene har deres helt egne vandbrønde, er der heller ikke nogen statslig garanti for vandkvaliteten. En ting er sikkert, du bør ikke drikke vand fra vandhaner der skilter med “Eau non potable”.

Postevand eller kildevand på flaske?

Du kan som udgangspunkt selv vælge om du ønsker at drikke det franske postevand eller om du vil købe kildevand på flaske. Hvis du bedst kan lide den rene smag af vand, uden en ekstra bismag af klor, så anbefaler vi at du køber kildevand på flaske. Det bør måske også lige nævnes at postevandet i Paris har tendens til at svinge i kvalitet afhængigt af årstiden, så nøjes med at børste tænderne i postevandet og køb det vand du ønsker at drikke på flaske.

Jesus lavede vand til vin, og hvis du er mest til den sidste af de to, kan du lære mere om hvor du finder den dyrebare drik i Paris her.

Nyd din tur til Paris!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.