• Meny
  • Meny
De bedste julemarkeder i Paris

De bedste julemarkeder i Paris

Hvis du skal fejre jul i Paris i år, så vil du sikkert hurtigt opdage, at byernes by har rigtig meget at byde på under højtiden – ikke mindst en perlerække af smukke og stemningsfulde julemarkeder, som er spredt ud over hele byen. Her guider vi dig til de bedste af de bedste, som du bestemt bør overveje at lægge vejen forbi på din juletur.

La Magie de Noël 

La Magie de Noel julemarked i Paris

Hvis du kun skal besøge ét julemarked i Paris, så bør du vælge Le Magie de Noël. Dette fantastiske julemarked, der direkte oversat betyder ”Julens Magi”, finder du i Tuilerierne – de smukke haver, som er placeret lige i forlængelse af Louvre-museet. Det er uden konkurrence det største julemarked i Paris, som hvert år tiltrækker mere end 13 millioner besøgende, og det strækker sig da også igennem hele parken fra den nordlige ende ved Rue des Pyramides til Place de la Concorde.

Temamæssigt er her tale om en blanding af julemarked og tivoli, og derfor kan du både finde forlystelser af alle slags, et ikonisk pariserhjul, en stor skøjtebane til børn og barnlige sjæle samt et enormt udvalg af mad og drikke. På julemarkedet kan du desuden opleve en overflod af dekorationer, julelys, rensdyr, julemænd og boder, hvor du kan investere i alskens kunst, gaver og et væld af franske specialiteter. 

Franskmændene er især kendt for deres kogekunst, så snyd endelig ikke dig selv for en kulinarisk oplevelse. Forkæl for eksempel dine smagsløg med en portion varm løgsuppe fremstillet efter de bedste franske traditioner og sluk herefter tørsten i champagne-baren. Du kan også nyde et glas varm gløgg lavet på de bedste franske vine.

Du kan besøge dette magiske julemarked i Paris allerede fra slutningen af november og helt ind til begyndelsen af januar. Der er gratis adgang for alle, så du kan snildt tage hele familien med under armen. Er du med offentlig transport, kan du stå af ved metro-stoppet Concorde – så kan du ikke komme meget tættere på. 

Hvis du har fået nok af julelys og julemad for en stund, så er der også masser af andre seværdigheder, du kan opleve i nærområdet. Gå for eksempel en tur ad den ikoniske gade Champs-Elysées, som ligger lige i forlængelse af julemarkedet over for Place de la Concorde. Her kan du også se den klassiske Triumfbue.

Hvor: Tuilerierne ved Louvre
Hvornår: Ultimo november til primo januar

Marché de Noël Notre Dame

Hvis du befinder dig i området omkring Notre Dame, så bør du uden tvivl lægge vejen forbi dette smukke parisiske julemarked, som du kan finde i den lille park Square René Viviani-Montebello, der ligger over for den berømte katedral. 

Her er tale om et af de allersmukkeste julemarkeder i Paris – idyllisk placeret lige ved Seinen og med udsigt til den majestætiske Notre Dame på den anden side. På trods af branden, som ødelagde katedralens tårn i 2018, har julemarkedet fortsat sit virke, og i dag er det et af de mest rolige og afslappede julemarkeder i Paris, som også har en særlig elegance over sig.

Du vil dog finde masser af festivitas i den lille park, hvor du blandt andet kan opleve levende musik opført af skiftende musikanter – det er alt sammen med til at skabe en levende stemning, som transporterer dig helt tilbage til middelalderens julemarkeder.

Fokusset er især på franske kunstværker af meget høj kvalitet, og du kan her gå på opdagelse i et spændende udvalg af tøj og accessories, hvor du måske kan finde den helt perfekte julegave. Hertil kan du selvfølgelige nyde fransk gourmet-mad, som er tilberedt med kærlighed i de mange boder – prøv blandt andet den velkendte vin chaud, bedre kendt som gløgg, eller en gang varme og velsmagende ristede kastanjer. Har du børn med, kan I ofte være heldige at møde julemanden, som lægger vejen regelmæssigt forbi julemarkedet.

Du kan besøge julemarkedet fra midten af december og frem til juleaften – og måske også gerne et par dage efter. Du kan let komme dertil via offentlig transport – stå blot af ved metro-stoppet Saint-Michel.

Er du på udkig efter andre seværdigheder i området, så gå gerne en tur i det smukke latinerkvarter, som har sin begyndelse lige ved siden af markedet – eller besøg den nærliggende middelalderkirke Église Saint-Julien-le-Pauvre, som blev opført i år 1160. 

Hvor: Square René Viviani-Montebello
Hvornår: Medio december til juleaften

Montmartre Julemarked

Hvis du ikke er til store menneskemængder og festivitas, men foretrækker de små, hyggelige og skæve brostensgader i Montmartre-kvarteret, så vil dette julemarked lige være noget for dig. Det er et af de mindste af Paris’ julemarkeder med kun 15-20 boder, men det betyder også, at der skruet godt op for charmen – ikke mindst på grund af den idylliske beliggenhed tæt på Sacre Coeur.

Montmartre Julemarked byder på ægte parisisk julestemning, og det er især kunstnerne, designerne og de franske createurs, der dominerer. Hvis du sætter pris på kunst, mode og kvalitetshåndværk, vil du helt sikkert kunne finde noget, som falder i din smag her.

Gå en tur gennem de mange, fine boder, der sælger alt fra unikke mode-artikler og hjemmestrikkede tørklæder til håndlavede smykker og legetøj til børn. Der vil også være masser at forlyste sig med for de små, som blandt andet kan prøve en tur i den store, oplyste karrusel. Som et ekstra plus kommer selveste julemanden, Père Noël, ofte på visit og uddeler gaver til børn og voksne ved det kæmpestore, dekorerede juletræ.

På gourmet-fronten er der desuden masser af lækkerier at sætte tænderne i. Du finder sjældent et parisisk julemarked uden tilhørende franske specialiteter, og her kan du få glæde af alt lige fra de traditionelle franske snegle, raclette, sauterede svampe, champagne og foie gras til tapenader fra Provence, specialoste, parisisk honning, fransk gløgg og ristede kastanjer.

Markedet kan besøges i hele december, og du finder det let. Er du med metro, kan du stå af ved stoppet Abbesses Butte Montmartre, som ligger lige ved siden af. Hvis du alligevel er i området, så er kirken Sacre Coeur klart et besøg værd, men udforsk også gerne resten af Montmartres hyggelige gader, specialbutikker og cafeer.

Hvor: Place des Abbesses (ved Sacre Coeur)
Hvornår: Ultimo november til ultimo december

Julemarked på Hôtel de Ville

Hvis der er et julemarked i Paris, som kan beskrives som det smukkeste, så er det sandsynligvis dette foran Hôtel de Ville. Her er dekorationerne så overdådige, at de næsten overgår fantasien. Du besøger ikke bare et julemarked – i stedet træder du ind i en magisk skov af grønne og hvide fyr- og birketræer, som er særligt pyntet til højtiden med sølv-ornamenter og funklende gyldne lys. Det giver hele markedet en stemning af ophøjet ro, som du ikke finder mange andre steder.

Lægger du vejen forbi her, så sørg endelig for at komme efter mørkets frembrud, så du får fuld glæde af lysene. Selve hotellet står hvert år for et fantastisk og fortryllende lysshow, som afspilles på bygningens facade og består af tusindvis af dansende snefnug på en smuk, blå baggrund.

Selve markedet er måske ikke det største julemarked i Paris, men du kan stadig finde omkring 30-40 forskellige boder, som sælger et bredt udvalg af håndlavede produkter, varme snacks og traditionelle franske gourmet-retter – heriblandt hjemmelavede pølser, foie gras, raclette, lækre oste, salte nødder, varme tærter, supper og søde crepes til dessert. 

Hvis du har børnene med, er der også masser af sjove aktiviteter, de kan hygge sig med. Ligesom på mange andre af Paris’ julemarkeder finder du her en stor, oplyst karrusel til de små, og så kommer julemanden ofte også forbi på visit.

Du kan besøge markedet i anden halvdel af december, og kommer du med metroen, kan du køre lige til døren – bare stå af ved stoppet Hôtel de Ville. Hvis du er i området, kan du med fordel også besøge det elegante Marais-kvarter, som bugner af eksklusive og chikke franske butikker.

Hvor: Rue de Rivoli
Hvornår: Medio december til primo januar

Saint-Germain-des-Près Julemarked

Saint Germain des Pres julemarked i Paris

Lige ved siden af den berømte kirke Saint-Germain-des-Près finder du dette smukke og luksuriøse julemarked. Det er et af Paris’ bedste mediumstore julemarkeder med 40-50 boder, og fokusset her ligger især på luksusvarer. De mange udstillere har specialiseret sig i de fineste håndlavede produkter, og det inkluderer blandt andet læderindbundne notesbøger, smukke tasker, duftlys, håndlavede smykker og lækre fyldte chokolader.

Det er dog ikke kun produkterne, der udmærker sig på luksusfronten – der er også skruet godt op for blusset, når det kommer til gastronomien. Her kan du virkelig forkæle dine smagsløg og prøve udsøgte, eksklusive retter fra både det franske køkken og fra andre lande.

Bevæg dig igennem et mangfoldigt madunivers bestående af lækre macarons, søde kastanjer fra Sydfrankrig, røget laks, kaviar, foie gras, trøfler, frugt-marmelader, ingefær-drikke og traditionelle franske oste. Som noget nyt i 2021 kan du også prøve lokale retter fra Tibet og Guadaloupe. Hvis du er et udpræget madøre, bør du derfor ikke snyde dig selv for at besøge dette julemarked.

Markedet er åbent fra midten af december og helt indtil begyndelsen af januar. Du kan tage metroen direkte dertil – stå blot af ved stoppet Saint-Germain. Der er også en lang række busser, som kører lige til markedet – blandt andet linje 39, 63, 70, 86 og 96.

Du vil desuden opleve, at der er masser at se i det omkringliggende område. Ud over kirken Saint-Germain-des-Près kan du blandt andet besøge museet Cluny, hvor du kan dykke dybt ned i den franske middelalders fortællinger. Her finder du også det mindre Cluny Julemarked med boder, som tilbyder lækre, regionale franske specialiteter, der er lige til at spise på stedet.

Hvor: Boulevard Saint-Germain
Hvornår: Medio december til primo januar

La Défense Marché de Noël

La Defense Marche de Noel julemarked i Paris

La Défense Julemarked er et af de allerstørste, du kan finde i Paris til jul. Her står ikke mindre en 350 boder side om side langs den oplyste og smukt dekorerede promenade. Markedet har rødder helt tilbage til 1995, og hvert år får det besøg af ikke mindre end 1,5 millioner glade julegæster.

Markedet ligger et lille stykke uden for centrum, men det er bestemt værd at lægge vejen forbi. Selve størrelsen gør også, at udvalget i boderne er utroligt bredt, og det spænder lige fra luksusvarer af høj, håndlavet kvalitet til souvenirs af forskellig art.

Der vil være noget for enhver smag her, og du kan blandt andet finde flotte smykker, lædervarer fra Marokko, antikke bøger, malerier og kunstværker, fashionable tørklæder og frakker samt håndlavede julefigurer og krybbespil. I de mere turist-orienterede boder kan du finde julemandskostumer, legetøj, julepynt og masser af søde bamser. Uanset hvad du går efter, er priserne overraskende overkommelige.

Som på alle julemarkeder i Paris er her også fokus på gastronomien. De mange restauranter langs promenaden byder på både traditionelle spanske og franske retter, og i boderne kan du finde et stort udvalg af frugt, grønt, special-slik, te, pølser, skinker, oste, likører og meget mere.

Du kan roligt tage hele familien med, for børnene vil også have masser at opleve og tage sig til. Forskellige julemænd bevæger sig rundt iblandt boderne og stiller gerne op til billeder med de små. Er dine børn glade for dyr, kan I også besøge indhegningen med nuttede miniature-æsler, som kan klappes og aes. 

Der er ingen tvivl om, at dette julemarked har en meget bred målgruppe, og du kan næsten finde alt, hvad du har brug for til julen her. Markedet kan besøges i hele december måned, og det tager 9 minutter at komme dertil med metroen fra centrum. Stå blot af ved stoppet Grande Arche de la Défense.

Der er desuden meget at opleve i området ud over julemarkedet. Langs esplanaden kan du se 60 forskellige monumenter og skulpturer, som bidrager til den samlede kulturelle oplevelse. Du kan eventuelt også besøge det enorme shoppingcenter Quatre Temps, som ligger lige ved siden af promenaden.

Hvor: Esplanade de la Défense
Hvornår: Ultimo november til ultimo december

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *