• Meny
  • Meny

Den optimale rejseguide til Paris

Måske kan du ikke finde ud af hvor din næste rejse skal gå hen, eller også har du endelig besluttet dig for at din næste rejse går til byernes by, nemlig Paris. Men hvordan får man planlagt sin rejse på en sådan måde, at man får det bedste ud af turen. Derfor kan denne optimale rejseguide til Paris måske være en god hjælp eller kilde til inspiration.

Hotel og overnatning

Hvis du ikke har booket en pakkerejse, men blot vælger at købe flybillet og booke hotelovernatning for sig, så er det vigtigt at finde et godt hotel som passer ind i ens rejseplaner samt budget. Hotellets beliggenhed har som ofte indflydelse på overnatningsprisen.

Find et hotel ud fra rejsens formål, rejser du til Paris som turist, for at shoppe eller på forretningsrejse? Uanset hvad som ligger til årsag for din rejse til Paris, så kan du finde gode tips til hvordan man finder de bedste hoteller i Paris lige her.

Spisesteder – bistro, brasserie eller restaurant?

Paris bistro brasserie

Når man rejser i Frankrig og ønsker at finde sig et spisested, så er det vigtigt at man kan skelne mellem bistro, brasserie eller restaurant.

Bistro – er et lille sted som gør det i mindre serveringer, af og til kan man opleve underholdning på stedet
Brasserie – er et større sted som servere lækker mad med tilhørende vin eller øl. Man kan ofte spise relativt billigt på et brasserie, hvor hvert enkelt har sin egen atmosfære og stil.
Restaurant – Disse er ambassadørerne for den franske gastronomi, hvor man finder diverse lækkerier fra det franske køkken. Her bliver maden lavet af de bedste kvalitetsråvarer.

Det behøver ikke nødvendigvis at være dyrt at spise på en god fransk restaurant. Det kræver blot at man ikke nødvendigvis vælger den første og bedste restaurant, men undersøger hvilke muligheder som er i området. Man kan ofte finde rigtig gode spisesteder, til rimelige penge, hvis man vælger et i en af de tilstødende sidegader.

Offentlig transport eller taxa

Offentlig transport i Paris er nemt, billigt og effektivt. RATP har ansvaret for den offentlige transport, herunder busser, metroen, og det lokale togsystem. Derudover er billetterne gyldige i både metroen, busser og tog til de købte zoner.

Hvis du ikke har tålmodigheden til offentlig transport, og ikke nødvendigvis rejser med et budget, så kan du altid tage en Taxa. Du skal dog passe på de mange falske taxaer som ofte husere i lufthavnene!

Seværdigheder

Rejseguide Paris sevaerdigheder

Den nok mest berømte seværdighed i Paris er Eiffeltårnet, som eller blots blev opført som en ”midlertidig” konstruktion i forbindelse med verdensudstillingen i 1889. Derover skal man ikke glemme den verdensberømte og imponerende katedral Notre Dame, eller Triumfbuen som blev opført at Napoleon. Mange nyder også en gåtur fra Place de la Concorde til Champs Elysée eller et besøg Louvre, et af verdens mest berømte museer.

Nyd kvarteret Montmartre, som giver dig den helt rigtige atmosfære af Paris og afslut turen med et besøg i kirken Sacré Coeur. Trænger du til at strække benene i en smuk kosmopolitisk slotspark, så kan det franske senats have, Jardin du Luxembourg, anbefales.

Shopping

Shopping Paris Louis Vuitton rejseguide

Paris kan smelte de fleste shopping hjerter! Her finder du mange kendte designer og mærkevarer inden for modebranchen, herunder Dior eller Louis Vuitton. Dog kræver et besøg hos disse modehuse at man har en fyldt pengepung eller et kreditkort som kan tåle overtræk.

Alternativt kan du vælge at shoppe i et af de mange store varehuse, hvor du finder mere overkommelige priser. Galeries Lafayette er nok det mest spektakulære varehus i Paris.

De sidste par tips

Her får du lige de sidste par tips med på vejen. Er du en som holder af at tage masser af billeder med dit digital kamera, så husk at medbringe et stort hukommelseskort. Derudover, så giv dig god tid til at opleve de seværdigheder som du har planlagt at se, og nyd din tur til Paris!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *