• Meny
  • Meny

Jardins des Tuileries

Paris er kendt for sine mange turistattraktioner, der fryder byens ry og udseende. Mange tager til Paris for at opleve stemningen og for at se de oplagte turistattraktioner, som man bare skal se på et eller andet tidspunkt i sit liv. De mange millioner af turister fra verden besøger årligt Paris for netop at opleve denne franske stemning og for at se byens hjerte i de mange turistattraktioner og smukke steder, man kan se med egne øjne i Paris.

Paris er en meget smuk by – uden at overdrive har Paris nogle af de smukkeste haver og parker i hele verden. De forskellige grønne områder er ikke afsiges som en skov i Danmark, men de forskellige haver og parker snor sig omkring bymidten i Paris og er med til at give et visuelt kick til oplevelsen og opfattelsen af Paris som storby. En meget smuk have, som er meget kendt er Jardins des Tuileries, som er uden for det populære museum, Louvre, og er en stor attraktion i sig selv.

Italiensk og fransk inspireret fryd for øjnene

Jardins-des-Tuileries-paris-frankrig

Jardin des Tuileries ligger på Seinens nordlige bred mellem Concorde-pladsen og Louvre. Hvis man kigger tilbage i historien, var haven oprindeligt var anlagt som en have til Tuilerie-slottet, der er opført i slutningen af 1500-tallet. Dette slot lå i Louvre vestlige ende, som nu er et åbent område. Dengang var Louvre et helt lukket bygningskompleks, men efter slottet brændte i 1871 er formen blevet til et U.

Haven bevæger sig ud på en italiensk inspiration i stilen i haven og har rødderne der, men har siden fået sit meget elegante franske præg i udformningen efter den franske havearkitekt Le Notre ændrede stil til fransk i 1664.

Louvres darling

I dag bruger mange kunstinteresserede Jardins des Tuileries efter, de har besøgt kunstmuseet Louvre, og haven er derfor en plads for kunstnere men også for turister, der slapper af efter museumsbesøget. Haven er meget elegant og ses som et mærke i Paris’ sjæl.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *