• Meny
  • Meny

Den fantastiske Notre Dame

I Paris finder du rigtig mange og spændende turistattraktioner og monumenter. Du finder bl.a. Triumfbuen og Eiffeltårnet – to fantastisk smukke konstruktioner. Dog er Triumfbuen og Eiffeltårnet ikke de eneste fantastiske monumenter. Det mange mennesker glemmer at se, når de er i Paris er den fantastiske katedral ved navn Notre Dame. Notre Dame (bliver også betegnet som Notre Dame de Paris) er en historiske katedral placeret på lle de la Cité i centrum af Paris.

200 års byggeri

Notre Dame betyder på dansk ”Vor Frue”, altså Jomfru Maria – det er bl.a. derfor, at rigtig mange kirker i Frankrig bliver betegnet som Notre Dame. Katadralen blev ikke bygget på et par år. Det tog ca. 200 år at bygge og færdiggøre den populære kirke. Opførelsen af kirken startede tilbage i 1163 og sluttede ca. 200 år efter i 1345. Hvis du besøger kirken, bliver du uden tvivl positivt overrasket – det er nemlig et væld af smukke detaljer, der møder dig, når du går ind i den smukke katedral.

Historisk monument

Notre-Dame-kirke-paris-frankrig

En af de mest berømte franskmænd, der har levet gennem tiden er uden tvivl Napoleon Bonaparte. Napoleon var en kløgtig krigsstrateg og fylder en stor del i Frankrigs historie – men hvad har det med Notre Dame at gøre?

Napoleon kronede faktisk sig selv til kejser i Notre Dame i 1804. Ved selvsamme lejlighed blev hans gemalinde Josefine kåret til kejserinde. Notre Dame udgjorde altså de perfekte rammer for en hæderlig kroning dengang. Notre Dame indeholder en masse historie, der er værd at give sig tid til at studere nærmere. Katedralen er en af de absolut ældste bygninger i hele Paris.

Hvis du gerne vil se Notre Dame, når du er i Paris, kan du meget snildt tage metroen og stå af på den metrostation, der hedder Cité.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *