• Meny
  • Meny

Det verdensberømte Eiffeltårnet

Er der noget, der sender større ekko af Paris end Eiffeltårnet? Noget, der er mere ikonisk? Eller romantisk?

Eiffeltårnet, der på fransk hedder Tour Eiffel, er vel nok Frankrigs/Paris’ mest kendte monument. Den tårnhøje konstruktion fungerer som et internationalt anerkendt symbol for Frankrig. Navnet ”Eiffeltårnet” kommer af ingeniøren, der konstruerede tårnet – nemlig Gustave Eiffel.

Eiffeltårnet er et meget populært turistmonument, der bliver besøgt af over 5,5 mio. mennesker hvert eneste år.

Eiffeltårnet i Paris: køer og indgangspris

Det er en fantastisk oplevelse at besøge Eiffeltårnet, men det er svært at komme udenom, at indgangsprisen er høj.

Derfor kan du med fordel overveje at benytte dig af Get Your Guide, som giver dig gode fordele, for eksempel muligheden for at springe køen over og få direkte adgang til 2. etage eller opgrader og få direkte adgang til toppen af tårnet. Bestil billetter her

Eiffeltårnet har efterhånden over 130 år på bagen, for det blev bygget i 1889 som led i den store Verdensudstilling, hvor Frankrig havde som mission af få hele verdenen til at måbe og bevise, at de havde både pengene og storheden til at bygge sådan et monument.

Det lykkedes også med det knap 325 meter høje tårn, der var noget af et særsyn tiden taget i betragtning. Og de 5,5 millioner årlige gæster får alle en helt uforglemmelig oplevelse.

Ja, her er mange mennesker. Ja, her er dyrt. Og ja, det er besværligt at komme fra A til B. Men Eiffeltårnet er noget helt særligt, som skal besøges, før Paris-ferien er komplet. Eiffeltårnet er nemlig ikke bare et hvilket som helst tårn med en god udsigt. Her er tale om et verdensikon, en sensation, et mesterværk og et stykke tidløs kulturarv.

Nyd din middag med en fantastisk udsigt

Eiffeltårnet i Paris: middag og restaurant

På tårnets 1. og 2. etage finder du flere forskellige restauranter. Forestil dig at nyde en god fransk middag alt imens du kan se hele Paris fra toppen – fantastisk, ikke? På tårnets top finder du en snackbar, hvor det er muligt at få stillet sin sult, hvis du er blevet sulten på vej op.

Tårnet er uden tvivl et af Paris’ bedste udkigsposter. Tag en kikkert med og oplev hele Paris’ pulserende byliv fra oven. Alle belysninger – både morgen, middag og aften – giver byen et særligt præg og levende impuls, der for alvor sætter tingene i perspektiv.

Elsker du spionopgaver og små missioner, kan du med fordel holde øjnene åbne for at finde den skjulte lejlighed. Her er tale om et lille sted, som Gustave Eiffel byggede – både for at kunne få øjeblikke med fred, men også øjeblikke med kunstfærdig tankevirksomhed.

Eiffeltårnet bliver ikke kun brugt til turisme: Det store tårn i Paris er ikke kun til for at give turister og andre nysgerrige sjæle en stor oplevelse – tårnet har også flere praktiske formål. Eiffeltårnet bliver bl.a. brugt til radio- og TV-antenne.

Der er uden tvivl en fantastisk dækning på det høje tårn, hvorfor det er oplagt at placere forskellige antenner osv. på tårnet.

Facts om tårnets konstruktion

Eiffeltarnet-paris-frankrig

Eiffeltårnet måler 324 meter høj inklusive den tv-antenne, der er placeret på toppen. Ønsker du at gå til toppen via trappetrinene, skal du være klar til at gå 1.665 trin for at nå Eiffeltårnets top. Hvis det blæser kraftigt, skal du være klar over, at tårnet har et max. udsving på 12 centimeter.

Det kostede 7,8 millioner francs at lave dette fantastiske monument. 300 stålarbejdere byggede på monumentet fra 1887 til 1889. Alle disse medarbejdere skulle samle ca. 18.000 stykker stål med dertilhørende 2,5 millioner nittet – et kæmpe arbejde.

Der blev ca. anvendt 7.000 tons stål til at bygge det fantastiske tårn. Læs mere om andre seværdigheder i Paris.

Nu har du selv muligheden for at opleve denne helt fantastiske franske attraktion, som faktisk slet ikke skulle have været her i dag efter planen. Det var nemlig planlagt, at Eiffeltårnet skulle tages ned igen efter 20 år, men heldigvis for alle de besøgende står tårnet her stolt endnu og tager imod gæster fra nær og fjern – og så er Eiffeltårnet ikke mindst et af de mest benyttede steder at fri til kæresten.

Derfor skal du besøge Eiffeltårnet – kort fortalt

Eiffeltårnet i Paris - udsigt

Uanset om du er interesseret i kultur og historie eller ej, er et besøg i Eiffeltårnet et absolut must, når du besøger byernes by.

Her er tale om verdens måske mest kendte monument, og selvom der er fyldt med turister og tarvelige souvenirs, er det umuligt at komme udenom, hvor fantastisk en bedrift Eiffeltårnet er. Skal du kun se én af Paris’ store attraktioner, bør det være Eiffeltårnet.

Eiffeltårnet – praktisk information

Eiffeltårnet i Paris: praktisk information

Når du skal besøge Eiffeltårnet i Paris, så er der lidt praktiske informationer, du skal kende til, før du tager af sted. Her har vi samlet de vigtigste:

Bestil billetter tidligt: Eiffeltårnet er som forventet en af de mest besøgte attraktioner i hele verden, så der kan være rift om at få et besøg. Bestil derfor dine billetter i god tid – gerne en måned eller to i forvejen. Bestil billetter her

Hav god tid: Det tager lang tid at besøge Eiffeltårnet, uanset om du skynder dig op og ned igen, eller om du vil se hver en lille detalje. Skal du kun op og ned, kan du godt regne med, at det snildt kan tage en time til halvanden, og vil du gerne se det hele, anbefales det, at du sætter omkring tre timer af til seværdigheden.

Toiletter: Vil du gerne helt op i toppen af Eiffeltårnet, skal du være opmærksom på, at der kun er toiletter på første og anden etage.

Tidspunkt: Vælg dit besøgs-tidspunkt med omhu, for menneskemængderne midt på dagen kan være mere end normalt overvældende. Du kan med fordel være der, når tårnet åbner, eller sent på dagen (efter klokken 19 på sommerdage), hvor der er færre mennesker.

Har du ikke noget imod at besøge Eiffeltårnet i dårligt vejr, vil en regnvejrsdag hurtigt kunne skylle de lange køer væk. Eiffeltårnet er smuk i alle belysninger, men gå ikke glip af aften-showet, hvor tårnet lyses op en glitrende fakkel om aftenen.

Lommetyve: Paris er desværre hjemsted for rigtig mange lommetyve, som især huserer ved de store attraktioner. Så sørg for at holde dine værdigenstande så tæt på kroppen som muligt, og pas på med at vifte for meget rundt med telefon eller kort.

Eiffeltårnet – fakta til, når du besøger attraktionen for første gang

Eiffeltårnet i Paris: fakta til, når du besøger attraktionen for første gang

Eiffeltårnet vil være en meget stor oplevelse for hele familien, men der er flere forhold, du skal orientere dig om, før du besøger. Så går det hele lidt nemmere, og dit besøg har bedre chancer for at blive en succes. Derfor får du her det korte overblik over de vigtigste fakta:

Åbningstider:  Eiffeltårnet har lange åbningstider, da der er så mange besøgende. Det giver mulighed for både at opleve tårnet morgen og sen aften. Åbningstiderne hedder derfor 9.30 til 22.45, men læg mærke til, at de godt kan variere fra dag til dag. Tjek derfor gerne, før du tager afsted.

Priser: Der er forskellige priser afhængig af, hvor langt op i tårnet, du gerne vil. Adgang til kun første og anden etage koster 16,70 Euro for en voksen, men adgang direkte til toppen koster 26,10 Euro.

Priserne for børn op til 11 år ligger på henholdsvis 4,20 Euro og 6,6 Euro. Ungdomsbilletter (mellem 12 og 24 år) ligger på 8,40 Euro for første og anden etage, mens adgang direkte til toppen ligger på 13.10 Euro. Børn under 4 år kommer gratis med.

Billetsalg: Det anbefales at købe billet på forhånd, da køerne til billetsalget ved selve attraktionen kan være meget lange – forvent gerne mellem en og to timer bare for at få en billet.

Du kan med fordel benytte dig af Get Your Guide, hvor du kan springe køen over og få direkte adgang til anden etage, eller du kan få en opgradering til direkte adgang til toppen af tårnet.

Transport: Du kan tage metroen til Eiffeltårnet med linje 6 og stå af ved Bir Hakeim. Tager du linje 8, er det lettest at stå af ved Ecole Militaire.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.