• Meny
  • Meny

Det verdensberømte Eiffeltårnet

Eiffeltårnet, der på fransk hedder Tour Eiffel, er vel nok Frankrigs/Paris’ mest kendte monument. Den tårnhøje konstruktion fungerer som et international anerkendt symbol for Frankrig. Navnet ”Eiffeltårnet” kommer af ingeniøren, der konstruerede tårnet – nemlig Gustave Eiffel. Eiffeltårnet er et meget populært turistmonument, der bliver besøgt af over 5,5 mio. mennesker hvert eneste år.

Nyd din middag med en fantastisk udsigt

På tårnets 1. og 2. etage finder du flere forskellige restauranter. Forestil dig, at nyde en god fransk middag alt imens du kan se hele Paris fra toppen – fantastisk, ikke? På tårnets top finder du en snackbar, hvor det er muligt at få stillet sin sult, hvis du er blevet sulten på vej op. Tårnet er uden tvivl et af Paris’ bedste udkigsposter. Tag en kikkert med og oplev hele Paris’ pulserende byliv fra oven.

Eiffeltarnet-paris-frankrig

Eiffeltårnet bliver ikke kun brugt til turisme: Det store tårn i Paris er ikke kun til for at give turister og andre nysgerrige sjæle en stor oplevelse – tårnet har også flere praktiske formål. Eiffeltårnet bliver bl.a. brugt til radio- og TV-antænne. Der er uden tvivl en fantastisk dækning på det høje tårn, hvorfor det er oplagt at placere forskellige antenner osv. på tårnet.

Facts om tårnets konstruktion

Eiffeltårnet måler 324 meter høj inklusive den tv-antenne, der er placeret på toppen. Ønsker du at gå til toppen via trappetrinene, skal du være klar til at gå 1.665 trin for at nå Eiffeltårnets top. Hvis det blæser kraftigt, skal du være klar over, at tårnet har et max. udsving på 12 centimeter. Det kostede 7,8 millioner francs at lave dette fantastiske monument. 300 stålarbejdere byggede på monumentet fra 1887 til 1889. Alle disse medarbejdere skulle samle ca. 18.000 stykker stål med dertilhørende 2,5 millioner nittet – et kæmpe arbejde. Der blev ca. anvendt 7.000 tons stål til at bygge det fantastiske tårn. Læs mere om andre seværdigheder i Paris.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *