• Meny
  • Meny
transport fra lufthavnen Nice til centrum

Sådan kommer du fra lufthavnen i Nice til centrum

Skal du en tur sydpå til Nice i Frankrig og nyde nogle skønne og afslappende dage? Så skal du først overkomme turen fra lufthavnen i Nice ind til centrum.

Det er altid svært at hitte redde i transportnettet i en fremmed by, når man besøger landet for første gang, så her guider vi til, hvordan du lettest kommer fra Nice lufthavn til centrum af byen.

Vi gennemgår de forskellige transportformer i Nice, som blandt andet tæller taxi, sporvogn, tog og bus samt den nye smarte Welcome Pickups-tjeneste, som tilbyder en mere individuel afhentning i lufthavnen og transport ind til centrum.

Vi forklarer, hvordan du kommer med de forskellige transportformer fra Nice lufthavn ind til centrum, så du kan vælge den transportform, som du foretrækker.

Welcome Pickups

Welcome Pickups transport fra lufthavnen i Nice

Lufthavnen i Nice, Nice-Côte d’Azur Airport (NCE), er den tredje travleste lufthavn i Frankrig, men der er gode muligheder for transport fra Nice lufthavn til centrum. En af de smarte muligheder er biltjenesten Welcome Pickups, som kort fortalt er en transporttjeneste, der opererer i flere forskellige lande.

Det, der især skelner Welcome Pickups fra andre lignende tjenester, er, at de tilbyder en mere individuel afhentning.

Det betyder, at tjenesten blandt andet altid holder øje med flyene, så de ved, hvordan tiderne ser ud med dit fly, og så vil du altid opleve lokale chauffører, der kender vejene, og som samtidig kan tale engelsk.

Welcome Pickups sørger så for at give dig en smart løsning på spørgsmålet ”Hvordan kommer jeg fra Nice lufthavn ind til centrum hurtigt og let?”. Med en åben kundeservice hele døgnet kan du være sikker på altid at kunne komme i kontakt med virksomheden.

Welcome Pickups tilbyder som en ekstra service gratis barnesæder til familiens mindste. Bestil transport her

Tog

Tog transport fra lufthavnen i Nice til centrum

Lufthavnen i Nice ligger kun omkring otte kilometer fra centrum, så den er meget tæt på, når det gælder transport fra Nice lufthavn ind til centrum. Det betyder, at tog i Nice ikke vil være det letteste valg, og efter at sporvognsnettet er blevet oprettet, kan tog i Nice fra lufthavnen og ind til centrum godt være en udfordring.

Det togstoppested, der ligger tættest på lufthavnen, hedder St. Augustin Station, og her er tale om en afstand, der svarer til omkring 20 minutters gang fra lufthavnen – det kan være en lidt uoverkommelig tur, når du bærer på meget bagage. 

Sporvogn

Sporvogn transport fra lufthavnen i Nice til centrum

Sporvogn i Nice er en af de nemmeste måder at komme fra lufthavnen til centrum af Nice. Her er tale om en sporvogn, der minder om en metro, men den kører næsten kun over jorden.

Der er to sporvognslinjer, 1 og 2, så der er ikke så meget at tage fejl af som for eksempel i de store byer, hvor der er 10-15 linjer at vælge imellem. 

Tager du linje 2, får du en hurtig og let transport til centrum i Nice, så vælg gerne den. Du kan med fordel stå af ved stoppestedet Jean Médecin Station, hvis du gerne vil være helt tæt på centrum. Læg dog mærke til, at sporvognene kan være meget overfyldte, så pas godt på bagagen.

Du kan købe din sporvognsbillet fra billetautomaterne på stationerne, og her er tale om en relativt billig transportform.

Læs også: Hvor i Nice i Frankrig skal du bo? Anbefalede områder og bydele

Bus

Buss transport fra lufthavnen Nice til centrum

Før sporvognsbanen blev bygget, kørte der flere gode busser i Nice fra lufthavnen til centrum, men flere af disse er blevet nedlagt. Der kører dog stadig busser, du kan tage som transport fra Nice lufthavn ind til centrum, og det er primært Linje 12, der stopper på hovedvejen foran Terminal 1.

Du kommer fra den ene terminal til den anden med den gratis lufthavnsshuttle. Hvis du gerne vil tage den flotte rute fra lufthavnen til centrum af Nice, vil bussen være et godt valg, for her får du flotte udsigtspunkter – også selvom turen godt kan tage lidt længere tid end for eksempel sporvognen.

Taxi

Taxi transport fra lufthavnen i Nice til centrum

Der er som altid rig mulighed for at tage en taxi i Nice fra lufthavnen og ind til centrum. Du finder alle taxierne ved Exit 3 i Terminal 1 og 2. Det er ikke så billigt at tage en taxi i Nice, som det var før i tiden, men det er stadig til at overkomme prismæssigt – især hvis du har meget bagage med.

Der er en fast taxisats på distancen mellem lufthavnen og centrum, og den ligger på 32 euro. Der kan dog forekomme tillæg.

Konklusion

Konklusion transport fra lufthavnen i Nice til centrum

Når det gælder om at finde ud af, hvordan du kommer fra Nice lufthavn til centrum, er der flere muligheder. Den nok smarteste inden for offentlig transport er sporvognsnettet, der blev oprettet i 2018. Her findes 2 forskellige linjer, som blandt andet kører til lufthavnen, og linjerne tager dig alle de vigtige steder hen i Nice. 

Som en bonus er billetterne billige, men sporvognene kan være noget overfyldte. Busbilletter er også billige, men efter at sporvognsnettet blev oprettet i 2018, er mange af busserne i Nice til og fra lufthavnen blevet nedlagt. Derfor kan det være besværligt at finde en bus, hvor du ikke skal gå så langt.

Tog i Nice mellem lufthavn og centrum er nærmest en umulighed, men du kan tage en taxi.

En af de smarteste måder at komme fra lufthavnen til centrum i Nice er dog via tjenesten Welcome Pickups, som holder øje med dit fly, afhenter dig let og bringer dig ind til centrum.

Du får 24 timers kundeservice, engelsktalende lokale chauffører, der kender vejene godt, og fri afbestilling op til 48 til før ankomst.

Så når du næste gang skal finde ud, hvordan du kommer fra Nice lufthavn ind til centrum let og enkelt, så kan du med fordel vælge Welcome Pickups. Bestil transport her

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *