• Meny
  • Meny
Transport fra lufthavnen Orly i Paris til centrum

Hvordan kommer jeg fra Orly lufthavn til centrum af Paris?

Skal du besøge Paris næste gang, du skal på ferie? Så kan du godt glæde dig til masser af fransk charme, spændende historie, overdådige butikker og ægte romantik.

På den anden side bør du også forberede dig på den franske infrastruktur og trafik, der langt fra fungerer lige så effektivt, som vi er vant til i Danmark.

Først og fremmest er det en god ide at starte med at finde ud af, hvordan du kommer fra Orly lufthavn til centrum af Paris. Der er nemlig mange svar på det spørgsmål, og her i denne artikel guider vi dig til, hvordan du bedst muligt kommer med transport fra Orly lufthavn til Paris.

Vi gennemgår blandt andet muligheder som Welcome Pickups, taxi, bus, tog og sporvogn fra Orly, så du i ro og mag før rejsen kan vælge det transportmiddel, der passer bedst til din pengepung og temperament. 

Welcome Pickups

Welcome pickups transport fra lufthavnen Orly i Paris til centrum

Orly er sammen med Charles De Gaulle den største og mest benyttede lufthavn til besøgende i Paris, så derfor kan du godt forvente masser af travlhed og mylder.

Hvis du gerne vil have den mest rolige start på ferien, når du skal finde ud af, hvordan du kommer fra Orly lufthavn til centrum af Paris, kan du med fordel vælge afhentningsservicen Welcome Pickups.

Welcome Pickups fungerer som en slags taxikørsel, men her får du langt mere service og tryghed – en rigtig god ide, hvis du ikke kender den franske trafik godt.

Du bestiller Welcome Pickups på forhånd, og så henter chaufføren dig i lufthavnen og agerer din transport fra Orly lufthavn til Paris’ centrum.

Når du bestiller, oplyser du dit flynummer, så Welcome Pickups kan holde øje med dit fly. Derfor er de klar over det, hvis der opstår flyforsinkelser. For dig er det lig med mindre stress.

Derudover vil du altid møde lokalkendte og engelsktalende chauffører, hvilket står i kontrast til chaufførerne i de normale taxier. Ekstra bonusser er 24 timers kundeservice og gratis barnesæder.

Welcome Pickups er det ideelle valg til dig, der gerne vil have den mest rolige start på ferien uden mas og jag i den offentlige transport fra Orly.

Tjenesten er også perfekt til dig, der rejser med børn, er dårligt gående eller medbringer stor bagage. Bestil transport her

Tog

Tog transport fra lufthavnen Orly i Paris til centrum

En af de mest effektive former for offentlig transport er tog fra Orly lufthavn til centrum, men her er også tale om en af de dyreste.

Prisen ligger fra ni Euro, men til gengæld er rejsetiden også kun fem minutter til Antony Station. Fra Antony Station skal du skifte, så din rejsetid i alt kommer til at ligge på omkring 35 minutter.

Et godt valg for dig, der ønsker den mindre befærdede form for offentlig transport fra Orly.

Bus

bus transport fra lufthavnen Orly i Paris til centrum

Du finder mange forskellige busser i Orly, når du skal finde transport fra Orly lufthavn til Paris. En af dem er en shuttle-bus, Le Bus Direct Line 1, der koster 12 Euro. Rejsetiden er på omkring 40 minutter afhængig af tidspunkt på dagen.

Der er også en anden shuttlebus, der hedder Shuttle Orly Bus, som er lidt billigere. Vær opmærksom på, at det kan være, at du kommer til at skifte til metro, når du står af bussen.

Der findes også ”almindelige” busser fra Orly, og her er den mest benyttede Bus Nummer 183. Prisen her er langt lavere end shuttlebusserne på omkring to Euro, men vær forberedt på masser af stop og overfyldte sæder. Da der er mange stop, vil rejsetiden også være længere – sæt i hvert fald 45 minutter af til turen. Også her kan det være nødvendigt at skifte til metroen for at nå din endelige destination.

Der kører i tillæg også natbusser som transport fra Orly lufthavn til Paris. De opererer mellem klokken 23.30 og 5.30.

Et godt valg for dig på budget, der ikke har noget imod skift og at udholde en hektisk atmosfære.

Taxi

Taxi transport fra lufthavnen Orly i Paris til centrum

Som nævnt kan den offentlige transport fra Orly og omkring Paris være et mareridt, hvis man ikke er i besiddelse af en stor portion tålmodighed og et mildt temperament. Derfor kan en god gammeldags taxi være det bedste valg, hvis du ikke vil slås med ubehøvlede franskmænd og andre turister.

Du finder taxierne uden for terminalerne, og transporttiden fra Orly lufthavn til Paris’ centrum i taxi er på omkring 30 minutter – afhængig af trafikken.

Prisen ligger på cirka 35 Euro, hvilket er mere end den offentlige transport, men så slipper du for jag og mas. Vær dog forberedt på, at ikke alle chauffører taler engelsk, og at priserne kan variere en del.

Et godt valg for dig, der ikke har noget imod at betale lidt mere for at slippe for kollektiv trafik.

Sporvogn

Sporvogn transport fra lufthavnen Orly i Paris til centrum

Det billigste svar på spørgsmålet, ”Hvordan kommer jeg fra Orly lufthavn til centrum af Paris?”, hedder sporvogn. Sporvognen fra Orly koster kun omkring to Euro, og du kan tage T7 ind til Villejuif-Louis Aragon, hvorfra du kan skifte til Metro Linje 7.

Husk, at du skal købe en separat metrobillet, som koster nogenlunde det samme som sporvognen i Orly. Den samlede rejsetid vil ligge på omkring 50 minutter.

Et godt valg for dig, der ønsker den billigste transport mellem Orly lufthavn og Paris.

Konklusion

Konklusion transport fra lufthavnen Orly i Paris til centrum

Der er mange måder at komme med transport fra Orly lufthavn til Paris’ centrum på. Har du tålmodighed til det, kan du tage bus, tog eller sporvogn, som er de billigste måder. Forvent dog flere skift, mange mennesker og eventuelt også forsinkelser og strejker.

Alternativ kan du tage en taxi, der giver mere komfort, og ønsker du en blid og rolig start på ferien, kan du vælge Welcome Pickups, der er den mest servicemindede afhentningstjeneste. Bestil transport her

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.