• Meny
  • Meny
transport fra lufthavnen Lyon til centrum

Sådan kommer du fra lufthavnen i Lyon til centrum

Er du ved at planlægge en rejse til den franske by Lyon? Så bør du undersøge, hvordan du kommer fra Lyon lufthavn til centrum, før du rejser. Orker du ikke at finde ud af transporten fra Lyon lufthavn til centrum selv, så kan du læse med i denne guide.

Her har vi undersøgt alle transportmulighederne i Lyon mellem lufthavn og centrum, så du bare kan vælge den, der passer bedst til dig.

Når man rejser, er det næsten altid den lokale infrastruktur, der driller, fordi andre lande gerne fungerer meget anderledes end Danmark, når det gælder transport.

Men slip for al besværet, og vær forberedt på forhånd, når du har læst denne artikel, der guider til både Welcome Pickups, bus, tog, sporvogn, billeje og taxi. God ferie.

Welcome Pickups i Lyon

Lufthavnen i Lyon hedder Lyon Saint-Exupéry (LYS), og den ligger omkring 30 kilometer sydøst for centrum. I forhold til andre byer og lufthavnen er dette en relativ lang distance, så det vil være vigtigt at vælge den rette transport fra Lyon lufthavn til centrum.

Læg mærke til, at transport i Lyon og Frankrig generelt kan være noget af en udfordring, og vil du gerne kunne slappe lidt af efter flyveturen, kan du med fordel vælge Welcome Pickups. Her er tale om en biltjeneste, der står for kørslen fra lufthavnen til centrum i Lyon, og som henter dig, når du ankommer. 

For at undgå stress og jag holder Welcome Pickups selv øje med dit fly, så du blot kan blive hentet, når dit fly lander, og du slipper for at skulle bøvle med sprogbarrieren – chaufførerne hos Welcome Pickups kan alle tale engelsk.

Men de er også lokale, hvilket betyder, at de kender trafikken godt. Som en bonus er der 24 timers kundeservice, gratis afbestilling 48 timer før og gratis børnesæder. Bestil transport her

Tog i Lyon

Lyons lufthavn har ikke en placering, som passer godt sammen med den offentlige transport. Derfor kan du ikke tage et tog i Lyon mellem lufthavnen og centrum.

Bus i Lyon

Bus transport fra lufthavnen i Lyon til centrum

Som nævnt er placeringen af lufthavnen ikke ideel for offentlig transport i Lyon, og det betyder, at du heller ikke let vil kunne tage en bus i Lyon mellem lufthavn og centrum.

Rhonexpress Lyon

Den eneste officielle form for offentlig transport fra Lyon lufthavn til centrum er den såkaldte Rhonexpress Lyon. Her er tale om en sporvognslignende shuttle, der har som formål at sørge for, at du kommer godt fra Lyon lufthavn til centrum. Den kører fra lufthavnen til Part-Dieu stationen, som er hovedbanegården i Lyon.

Rhonexpress Lyon tager en halv time, og den kører hver dag mellem klokken 5 og midnat. En enkeltbillet koster 16 euro, og den kan både købes online på forhånd eller på stationen. Lad være med at købe den ombord, for så kommer der et gebyr på købet. Læg mærke til, at Frankrig ofte rammes af trafikale strejker, hvilket gerne omfatter Rhonexpress.

Vil du gerne have prisen på Rhonexpress Lyon billigere, kan du købe Lyon Transportation City Card, der giver dig ret til at rejse med Rhonexpressen samt al offentlig transport i Lyon. Prisen er på knap 45 euro, og i prisen er også inkluderet entré til 23 museer.

Taxi Lyon

taxi transport fra lufthavnen i Lyon til centrum

Trafikken i Frankrig er et kapitel for sig selv, og har du ikke mod på det, hvilket er forståeligt, så kan du tage en helt almindelig taxi fra lufthavnen til centrum af Lyon.

Det er også smart, hvis du rejser med tung bagage eller børn eller måske ankommer i et tidsrum, hvor offentlig transport i Lyon ikke kører.

Læg mærke til, at serviceniveauet ikke er det største, og forvent ikke, at alle chauffører kan tale engelsk. Prisen er en anden faktor, du bør have in mente, for den kan variere en del – helt fra 50 til 100 euro. Køerne til taxierne kan være lange – især hvis der er trafikale strejker, hvilket der ofte er i Frankrig.

Billeje Lyon

Billeje og transport fra lufthavnen i Lyon til centrum

Når du skal finde ud af, hvordan du kommer fra Lyon lufthavn til centrum, kan svaret være billeje. Du kan leje en bil direkte fra lufthavnen, så du ikke skal slås med den offentlige transport. Dog kan det ikke anbefales at leje en bil, hvis du kun skal befinde dig i Lyon i ferien.

Vejene er umulige, og de andre trafikanter opfører sig ikke altid så pænt, som vi i Danmark er vant til. Derudover kan det være svært at finde parkering, og finder du en plads, kan den være meget dyr.

Skal du derimod ud at udforske områderne omkring Lyon, vil en lejebil være en rigtig god ide. Her får du høj bevægelsesfrihed, så du kan køre hen, hvor du vil, og så slipper du for den dræbende offentlige franske transport.

Konklusion

konklusion transport fra lufthavnen i Lyon til centrum

Der er flere muligheder for transport fra lufthavnen til centrum af Lyon.

Er du til den offentlige af slagsen, skal du vælge Rhonexpress, som er den eneste officielle offentlige transportmulighed fra Lyon lufthavn til centrum. Den kører regelmæssigt og nogenlunde stabil, men orienter dig omkring strejker, som ofte rammer Frankrig og dermed Rhonexpress. Der er hverken bus eller tog i Lyon mellem lufthavn og centrum.

Vil du gerne slippe for strejke og offentlig transport i Lyon, kan du vælge en taxi. Du slipper for mylderet, men det kan være meget dyrt, og så skal du forberede dig på chauffører, der ikke taler engelsk. Du kan også leje din egen bil i lufthavnen, men det anbefales kun, hvis du gerne vil ud og udforske områderne omkring byen.

Et af de bedste valg til dig, der gerne hurtigst muligt vil i feriestemning, er afhentningstjenesten Welcome Pickups. De henter dig i lufthavnen og tilbyder en række services, der gør din tur mindre stressende. God rejse. Bestil transport her

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *