• Meny
  • Meny
Triumfbuen rejse Paris Frankrig guide

Triumfbuen

Triumfbuen i Paris er en af Frankrigs mest kendte monumenter. Selve buen er placeret på Place Charles de Gaulle – bedre kendt som Place de l’Étoile (på dansk: Stjernepladsen).

Du finder denne fantastiske Triumfbue for enden af Paris’ hovedgade Avenue des Champs-Élysées. Den er næsten ikke til at overse, da den fylder en stor del af gadebilledet.

Det flotte monument i hjertet af Paris er byens vartegn sammen med Eiffeltårnet. Selve bygningsværket er 50 meter højt. Det var faktisk Frankrigs tidligere kejser, Napoleon, der iværksatte opførelsen af den berømte bue i 1806. Opførelsen var et symbol på den sejr Napoleon fik ved Austerlitz – en hyldest til den franske hær. Triumfbuens bygningsstil bliver betegnet som ”empire-stil”. Buen blev færdigbygget i år 1836.

Den evige flamme

Triumfbuen-paris-frankrig-bygningsvaerk

Eftersigende skulle den ukendte soldats grav være at finde under buen. En evig flamme skulle brænde til minde om de faldne i 1. Verdenskrig. Da Frankrig blev bemandet af tyskerne i 1940 under 2. Verdenskrig, marcherede de tyske soldater under buen for at cementere sejren over Frankrig.

Da Frankrig i 1944 blev befriet fra tyskerne, valgte general Charles de Gaulle at gå under buen ligesom tyskerne for at markere, at nu var franskmændene fri fra tyskernes jerngreb.

Kendt fra Tour de France

Triumfbuen bliver hver sommer vist på TV i forbindelse med verdens største cykelløb Tour de France. Cykelrytterne skal nemlig på deres sidste etape kører runder på Champ-Élysées, hvor de flere gange runder Triumfbuen.

Triumfbuen i Paris - Tour de France

Buen er blevet et synonym med det franske etapeløb. Mange af de deltagende ryttere har udtalt, at synet af Triumfbuen giver dem kuldegysninger, fordi de nu er klar over, at det lange og ekstremt hårde cykelløb er ved at være slut.

Rejser du til Paris, bør du tage et smut forbi Triumfbuen, hvis du vil opleve et mindeværdigt monument, der spiller en stor rolle i franskmændenes bevidsthed.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *