• Meny
  • Meny

Det historiske Latinerkvarter

På den sydlige bred i Paris findes et af de ældste kvarterer i den franske by Paris. Siden Middelalderen har dette kvarter været meget kendt for en stor klynge af uddannelsessteder herunder Sorbonne Universitet. Udover uddannelsesstederne er kvarteret også kendt for at have været præget af religion.

Tilbage i 1100 tallet og et par århundrede frem, slog rigtig mange religiøse samfund sig ned i Latinerkvarteret. Det var bl.a. disse religiøse samfund, der bidrog til skabelsen af Sorbonne universitetet i 1200 tallet.

I dag anser mange kvarteret for at være Frankrigs største centrum af uddannelsessteder. Efter opførelsen af Sorbonne i 1200 tallet, valgte man at åbne Collége de France i 1500 tallet. Siden dengang har mange læreanstalter set dagens lys i Latinerkvarteret – ordet Sorbonne er faktisk blevet et synonym for ”universitet” i den franske hovedstad.

Hvorfor kalder man det Latinerkvarteret?

historiske-Latinerkvarter-studerende-paris-frankrig

Navnet ”Latinerkvarteret” kommer af, at man i gammel tid talte latin med hinanden på det populære Sorbonne Universitet. De studerende i området benyttede sig altså mere af det latinske sprog frem for det franske, hvorfor kvarteret fik sit navn heraf.

Det livlige kvarter

I Latinerkvarteret er der konstant liv og glade dage. Folk strømmer til kvarteret for at nyde tilværelsen på en af de franske cafeer eller restauranter. Latinerkvarteret er også meget livligt på baggrund af den massive mængde af studerende, der befinder sig i området. Kvarteret har altid været kendt for et kvarter, hvor der vrimler med studerende, hvorfor du er garanteret en festlig og hyggelig dag/aften i kvarteret.

Er du taget til Paris med den forhåbning om at opleve den ægte franske/parisiske kultur, bør du uden tvivl besøge Latinerkvarteret. Det siges, at den franske kultur for alvor kommer til udtryk i dette kvarter. Der er ikke andet for end at tage til Paris og besøge Latinerkvarteret for at lære mere om franskmændene og deres kultur. Læs også mere om andre seværdigheder i Paris.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.