• Meny
  • Meny
Penge Paris kontant kort bank

Penge og Paris – kontant eller kort?

Før du springer om bord på det næste fly til Paris, er det fornuftigt at du lige overvejer hvordan du vil håndtere dine penge på rejsen. Faktum er at verden fungerer lidt anderledes, når det kommer til penge og betalinger, end det vi er vant til i Danmark.

Det kan være en god plan, at sørge for at du har mulighed for både at betale med kort eller kontant, når du besøger den franske hovedstad. Hvis du vælger kun at ville betale kontant, kan du opleve at der ikke er nogen hæveautomater i nærheden når du har allermest brug for det. Derudover er der risiko for at de opkræver et gebyr, udover det gebyr som du betaler til banken når du hæver på dit kort i en hæveautomat i udlandet. Men vælger du kun at ville betale med kort, så er der altid en risiko for at dit kort ikke bliver accepteret.

Hæveautomater i Paris

Penge-Paris–kontant-eller-kort

De fleste hæveautomater som du finder i Paris vil have en menu på engelsk. Du skal være opmærksom på at enkelte hæveautomater vælger at pålægge et ekstra gebyr, udover det gebyr du skal betale til din bank i Danmark. Hævegebyret for VISA dankort ligger oftest på 30 kroner, mens MasterCard trækker et gebyr på 50 kroner.

Når du vælger at bruge dit hævekort i en automat i udlandet, skal du også være opmærksom på at alle kort har et daglig og månedligt loft over det beløb som du kan hæve. Dette loft gælder også ved betaling i butikker.

Læs mere om hvor du kan hæve kontanter til dine rejser her.

Mindre beløb betal kontant

Penge Paris drikkepenge

Kontanter er praktisk når du skal betale mindre beløb i Paris. Grunden er, at der er en række små butikker og mindre restauranter, som kun accepterer kortbetalinger ved beløb over €15-20. Udover at være praktisk, så kan kontanter give dig et større indblik i, hvor mange penge du har tendens til at bruge på små transaktioner.

Større beløb betal med dit VISA kort

Det mest accepterede kreditkort i Paris og Frankrig generelt er VISA kortet, herefter kommer MasterCard. Afhængigt af din aftale med din bank, vil du kunne spare vekselgebyret, når du betaler direkte med dit VISA kort. Der er også stor sandsynlighed for, at din egen bank kan give dig en meget bedre vekselkurs, end den du vil få hos et vekselbureau.

Ved du ikke hvad du skal bruge dine penge på i Paris? Se vores shoppingtips til Paris her.
Vi håber denne information har været dig behjælpelig, og hav en god tur til Paris!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *