• Meny
  • Meny

Strømadapter til Paris og Frankrig!

Vi lever i en moderne verden hvor elektronik udgør en stor del af vores hverdag. De fleste af os er så afhængige af denne elektronik, at det føles som om at verden bryder sammen når batteriet løber tør for strøm.

Der er mange lande som ikke har samme spænding på elnettet som i Danmark, og ofte har de heller ikke samme stikkontakter. Derfor bør man altid undersøge om man har brug for et strømadapter / rejseadapter før man rejser til et nyt land.

Kan du heller ikke få nok at Paris? Læs vores 5 bedste tips til din ferie i den franske hovedstad.

Strømadapter i Frankrig

I Frankrig bruges der 220 volt strøm og 50Hz til vekselstrøm, hvilket er en anelse anderledes end i Danmark hvor vi kender til 230 volt-stikket. Dette skulle umiddelbart ikke give dig nogen problemer. Derudover er stikkontakterne i Paris og resten af Frankrig formet anderledes. En fransk stikkontakt er formet som en rund prop, hvor jordbenet stikker ud af stikkontakten. Denne form for stikkontakter bliver også kaldet for pindjord. Hvis du har et apparat som kræver jordstilslutning, kan du måske få brug for et adapter afhængigt af stikket.

Hvis du ønsker at købe et strømadapter, så anbefaler vi at du vælger en hybridadapter, da det kan anvendes i de fleste Europæiske lande. Hvis du ikke har apparater som kræver tilslutning med jordforbindelse på din rejse, så kan det være at du slet ikke behøver at købe en adapter. De fleste stik flade stik, som man ser i adapterne til smartphones, fint passer ind i de parisiske stikkontakter.

En anden løsning på forskellen mellem de franske og danske stik, kan være at købe en hybrid stikdåse af typen CEE 7/7. (læs mere om dette stik her) Dette stik passer nemlig fint i de franske stikkontakter, samt de fleste danske stik passer heri. Man skal dog være opmærksom på at et apparat med dansk jordstik ikke kan benyttes i disse stikdåser, og at man derfor skal have et adapter til disse.

Vi håber denne artikel har været dig behjælpelig, og hav en fantastisk tur til Frankrig!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *