• Meny
  • Meny

Transport fra Charles de Gaulle-lufthavnen til Paris

Paris er, ud over at være en af de mest charmerende byer i verdenen, også en af de største i Europa. Som sådan, kan den være svær at navigere rundt i, især hvis du er på besøg for første gang. Og lad os være helt ærlige, det sidste man har lyst til efter en flyvetur, ventetid i lufthavnen osv. er at fare vild på vej til hotellet.

I denne artikel vil vi derfor beskrive en række forskellige transportmuligheder fra lufthavnen og ind til byen, så du kan vælge det alternativ, der passer dig og dit budget bedst.

Charles de Gaulle er Paris’ største lufthavn og ligger cirka 30 km nordøst for Paris i forstaden Roissy. Der er mange forskellige måder at komme fra lufthavnen og ind til byen på, da der er både toge, busser, airport pickup og taxaer. Da vi alle rejser på forskellig vis, nogle med børn og/eller tonsvis af bagage, mens andre blot har en lille rygsæk med, er vores valg er transport naturligvis forskellig.

Airport Pickup

Den nemmeste og mest luksuriøse transportmulighed er personlig afhentning. Firmaet Welcome Pickups er et rigtig godt alternativ til offentlig transport. De venter i lufthavnen når du ankommer, og tracker dit fly, så de ved, om du er forsinket eller ej, så du ikke behøver at føle dig stresset. Rejser du med børn, installerer de gratis børnesæde eller -sele.

Årsagen til, at det netop er denne virksomhed vi anbefaler, er at de har mange års erfaring, er pålidelige og tilbyder en række services de fleste andre firmaer ikke tilbyder. Chaufførerne kan alle tale engelsk, hvilket er rart i et land, hvor mange stadig foretrækker at holde sig til deres modersmål. Når du bestiller, beder de om dit flynummer, så de kan holde øje med eventuelle forsinkelser og dermed ved de, hvis flyet er forsinket. Er flyet forsinket, koster det dig ikke noget ekstra. Hvis du af en eller anden grund er nødt til at aflyse, kan du afbestille afhentningen gratis indtil 48 timer inden afhentningen.

Og, det bedste af det hele, det koster ikke mere end en normal taxa, hvor du kan risikere at skulle stå i kø og vente på en ledig vogn.

Så, hvis du enten bare ikke orker offentlig transport, rejser med børn eller megen bagage, eller er flere afsted og deler bilen, er dette en både nem, bekvem og ikke specielt dyr måde, at komme fra lufthavnen til dit hotel i Paris. Lufthavnsafhentning kan bestilles her.

Metro og tog

Med metro og tog kan du komme helt ind til centrum af Paris fra Charles de Gaulle-lufthavnen.

RER B-toget kører med korte mellemrum både fra terminal 1 og terminal 2 i den franske lufthavn til blandt andet ”Les Halles” midt i Paris’ hjerte og ”Gare du Nord”. RER B-toget, kører hele vejen gennem Paris og det koster ca. 10 euro at komme fra Charles de Gaulle til centrum af Paris. Togbilletterne kan købes fra maskiner ved perronen ligesom vi kender det i Danmark, så det er rimeligt enkelt.

Første stop inde i Paris, hvor man kan skifte til metroen, er den store Gare du Nord-banegård. RER B-toget stopper desuden på disse stationer i Paris: Châtelet les Halles, St Michel/Nôtre Dame, Luxembourg, Port Royal, Denfert-Rochereau og Cité Universitaire.

En anden mulighed er at tage hurtigtoget ”TVG”, som også bliver kaldt SNCF, fra Charles de Gaulle til midtbyen, og som også kører til mange andre steder i Frankrig udover Paris. Hvis du nu tænker, at det er uoverskueligt, så frygt ikke – lufthavnen er udstyret med mange informationsskærme på hver terminal, som viser de forskellige afgangstider for både RER B og TVG. Du finder blandt andet skærmene overfor udgangen ved bagageudleveringen i Terminal 2.

Bus

Der er en række forskellige busmuligheder til centrum af Paris fra Charles de Gaulle lufthavn, som alle koster 10-15 euros.

• Roissy-bussen kører fra alle terminalerne til Operá i Paris og tager omkring 45-60 min.

• Air France buslinje 2 kører fra alle terminalerne til Paris-Etoile eller Gare Montparnasse.

• Air France buslinje 4 kører fra alle terminalerne til Paris-Gare de Lyon eller Montparnasse.

Dette er den billigste transportmulighed fra lufthavnen af, men til gengæld skal man være opmærksom på at det tager længere tid, busserne er tit proppede med mennesker og hvis du rejser med en stor kuffert, kan det være svært at få en plads.

Taxa

Orker man ikke offentlig transport kan man også tage en taxa fra lufthavnen. Prisen ligger på cirka 50 euro for en tur med taxa fra Charles de Gaulle lufthavn til Paris centrum. Du bør dog være opmærksom på, at der herudover kan blive pålagt tillæg for bagage, lufthavnsafgift og en afgift for natkørsel, hvis du ankommer sent.

Konklusion

Som du kan se, er der mange forskellige måder at komme fra lufthavnen på og ind til byen. Hvilken en du vælger, er op til dit budget og hvor meget tid du har lyst til at bruge. De offentlige transportmidler i Paris er generelt effektive, men som med alt offentlig transport kan der være forsinkelser og pladsmangel.

Taxa er nemt og behageligt, men man kan risikere at der er lang kø ved holdepladsen, især hvis man lander i et tidsrum, hvor der er mange fly, der ankommer samtidig.

Den nemmeste og mest behagelige mulighed er personlig afhentning, for eksempel med Welcome Pickups, hvor man er garanteret, at chaufføren venter på dig, kan kommunikere med dig og køre dig sikkert hen til din destination. Prisen er selvfølgelig højere end med offentlig transport men rejser man 2 eller flere, er der ikke den store forskel og så slipper du for ventetiden. For ærligt talt, det er langt hyggeligere at bruge sin tid på at udforske Paris eller nyde et glas vin på en romantisk cafe, end det er at sidde i en bus.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *