• Meny
  • Meny
Transport fra lufthavnen Marseille til centrum

Sådan kommer du fra lufthavnen i Marseille til centrum 

En af de største udfordringer ved at rejse til en ny by eller et nyt land er at finde ud af, hvordan den lokale transport foregår.

Når du lige er landet, skal du med det samme finde ud af, hvordan transporten fra Marseille lufthavn til centrum fungerer. Og det kan være svært. 

Derfor har vi udarbejdet denne guide, hvor vi på en enkel og overskuelig måde præsenterer dig for de transportmuligheder, der er – for eksempel Welcome Pickups, taxi, billeje, bus eller tog i Marseille.

På den måde vil du være bedst muligt forberedt, så du i stedet kan bruge tiden på at nyde dit ophold i den skønne franske by. God rejse.

Welcome Pickups i Marseille

Welcome Pickups Transport fra lufthavnen i Marseille til centrum

Afstanden mellem lufthavnen og centrum i Marseille ligger på 27 kilometer, så her er tale om en forholdsvis lang afstand i forhold til andre byer og deres nærmeste lufthavn. Derfor er det vigtigt med en god og nem transport fra Marseille lufthavn til centrum.

En af de nemmeste måder er Welcome Pickups. Welcome Pickups er en smart afhentningstjeneste, som du booker på forhånd.

Bilen holder øje med dit fly, så du ikke behøver at stresse over forsinkelser, og når du ankommer, kører den dig fra lufthavnen til centrum af Marseille. Prisen svarer nogenlunde til, hvad en taxi koster, men du får mange flere services. 

Blandt andet taler alle chaufførerne engelsk, så der bliver ingen sprogbarrierer (det vil du ellers opleve mange andre steder i Frankrig), og da de er lokale, kender de alle de trafikale forhold. Du vil også opleve 24 timers kundeservice samt mulighed for at kunne transportere stor bagage og få gratis børnesæder.

Welcome Pickups er den perfekte transport i Marseille for dig, der ønsker den bekvemme og rolige løsning, så ferien kan få en afslappet begyndelse. Bestil transport her

Tog i Marseille

Tog transport fra lufthavnen i Marseille til centrum

Når du skal finde ud af, hvordan du kommer fra Marseille lufthavn til centrum, vil du opdage, at det kan du ikke med normal offentlig transport – i stedet skal du ad lidt snørklede omveje, hvis du ønsker at benytte dig af den kollektive trafik.

En af mulighederne er tog i Marseille, som derfor ikke fungerer som direkte transport fra Marseille lufthavn til centrum. Du skal starte med at tage den gratis shuttle fra lufthavnen til The Vitrolles Aeroport, og herfra skal du tage et tog til Saint Charles Station.

Fra Saint Charles Station skifter du til metroen, som kan tage dig ind til centrum. Rejsetiden er dog ikke så lang – omkring 20 minutter – og prisen ligger med sine 5 euro i den lave ende.

Tog i Marseille er den perfekte løsning for dig, der enten er på budget, kender byen i forvejen eller har mod på en lidt besværlig opgave.

Bus i Marseille

Bus transport fra lufthavnen i Marseille til centrum

Når du skal finde ud af, hvordan du kommer fra lufthavnen til centrum af Marseille, skal du ikke spilde tid på at lede efter en bus i Marseille. Der er ingen direkte vej, så vil du med bus, skal du tage Marseille Ariport Bus shuttle fra Platform 3 i lufthavnen.

Læg mærke til, at her findes flere linjer, men tag den til Saint Charles Station, hvis du gerne vil have transport fra Marseille lufthavn til centrum. Fra denne station kan du tage en metro ind til byen. Busturen tager omkring 25 minutter og koster 8 euro.

Bus i Marseille er en besværlig transportform, så undgå den så vidt muligt, hvis du ikke ligefrem gerne vil opsøge udfordringer. Og glem ikke, at hverken bus eller tog i Marseille kører om natten.

Taxi i Marseille

Taxi transport fra lufthavnen i Marseille til centrum

Som nævnt er den offentlige transport i Marseille og Frankrig generelt noget besværlig og upålidelig – der er utrolig mange strejker, der kan genere dine rejseplaner, så derfor kan du spare dig problemerne og tage en taxi i Marseille.

Læg mærke til, at serviceniveauet ikke er det højeste i Frankrig, men du vil få en fredelig rejse ind til byen uden jag og mas. Mange chauffører kan dog ikke tale engelsk, så der kan være problemer med sprogbarrieren. Du finder taxierne foran terminalen, og de kører hele døgnet rundt.

Billeje i Marseille

Billeje transport fra lufthavnen i Marseille til centrum

Har du mod på at tackle den hektiske franske trafik selv, så kan du leje en bil i lufthavnen og køre selv. Så kan du komme fra Marseille lufthavn til centrum på egen hånd og slippe for vrede chauffører i taxien eller mylderet i den offentlige trafik.

Vær dog opmærksom på, at det kan være svært at parkere i centrum af Marseille, og kørselsforholdene kan nemt give dig sved på panden. Skal du derimod ud og udforske området omkring Marseille, kan en bil være en rigtig god ide.

Læg mærke til, at der er mange trafikkameraer i Frankrig, så hold dig til reglerne, hvis du ikke vil betale bøder.

Konklusion

Konklusion transport fra lufthavnen i Marseille til centrum

Der er flere måder at komme fra lufthavnen til centrum af Marseille, men ikke alle er lige lette. Den offentlige transport i Frankrig kan generelt være en stor mundfuld, og i den forbindelse skal det nævnes, at der hverken kører en direkte bus eller tog i Marseille mellem lufthavn og centrum. Du skal skifte op til flere gange og tage metroen ind til byen.

Vil du gerne slippe for dette kaos, kan du leje din egen bil eller tage en taxi, som kører dig hen, hvor du ønsker. Men læg mærke til, at serviceniveauet i Frankrig ikke er det højeste.

Ønsker du derimod høj komfort, en rolig transport og masser af services, kan du med fordel vælge Welcome Pickups, som giver dig en blid start på ferien i det franske. God fornøjelse. Bestil transport her

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *