• Meny
  • Meny

Sacré-Coeur – dit livs smukkeste oplevelse

Den smukke kirke Sacré-Coeur ligger i Monmartre i det 18. arrondissement i Paris. Sacré-Coeur stod færdig i 1914 og er derfor en forholdsvis ny kirke, hvorfor den stadig er ligeså smuk som da den blev indviet efter 1. verdenskrig i 1919. Sacré-Coeur er bestemt et besøg værd, både grundet den smukke udsigt over den skønne by Paris, men også grundet kirken og dens eventyrlige interiør. Du kan enten vælge at tage trappen op til kirken og opleve den helt tæt på, eller nyde dens skønhed på afstand, så du får hele billedet af kirken med.

Sacré-Coeur, et markant bygningsværk

Vælger du at besøge den romantiske by Paris, så skal du ikke snyde dig selv for at aflægge et besøg hos den fantastisk smukke kirke Sacré-Coeur. Den romantiske stemning, der præger Paris kommer endnu tydeligere til udtryk, når man ser Sacré-Coeur. Det smukke hvide bygningsværk, som er placeret på Montmartre-bakken vil uden tvivl tage pusten fra dig. Kirken er nem at komme til med metro og indgangen er gratis, hvorfor du ikke har nogen undskyldning for ikke at opleve den gudeskønne kirke.

Historien bag Sacré-Coeur

Efter krigen mød Prøjsen i 1870, besluttede en gruppe katolikker at samle penge ind til en kirke, som skulle placeres på Montmartre-bakken. Da kirken blev finansieret af skatteyderne resulterede dette i mange forslag til, hvordan kirken skulle se ud. Det endte med at blive en opgave for arkitekten Paul Abadie. Han valgte at udføre kirken i en nyromansk-byzantisk stil, hvilket viste sig at blive et hit. Opførelsen begyndte i 1876, men krævede en hel del arbejde, da Montmartre-bakken tidligere havde været genstand for utallige stenbrud, hvilket betød, at der skulle bygges et solidt fundament til kirken.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *