• Meny
  • Meny

Koncert i Paris: Stade de France

Stade de France er oprindelig et stadion i Paris, endda det største stadion i Frankrig. Det er på dette stadion at det franske nationallandshold spiller deres vigtigste kampe.

Stadionet blev officielt åbnet den 28. januar 1998 med en venskabskamp mellem Frankrig og Spanien, hvor Frankrig vandt 1-0, på Zinedine Zidane’s enlige mål. Stade de France er ikke kun hjemsted for landsholdskampe for Frankrig, men er også et kendt og velfungerende koncertsted, som hvert år huser de helt store kunstnere i tiden.

I september 2012 var Stade de France koncertstedet hvor Lady Gaga afholdte en underholdende koncert for omkring 75 000 hoppende og glade tilskuere.

Stade de France koncert i Paris Frankrig rejse

Den 8. juni år 2013 er det storhittende Rihanna som indtager scenen i Stade de France, koncerten er tæt på udsolgt og der er ingen tvivl om at de mange tusinde tilskuer forventer sig en festlig og underholdende aften. Det samme bliver tilfældet den 29. juni 2013, hvor det så er Bruce Springsteen der indtager den store scene på det verdensberømte stadion.

Stadionet ligger et godt stykke fra centrum af Paris og derfor er øvrige attraktioner og forlystelser nær koncertstedet meget få. Der er nogle få hotelmuligheder omkring Stade de France, men hotellets placering tæt på stadionet gør at priserne ligger i den høje ende af skalaen.

Palais Omnisports de Paris-Bercy

Palais Omnisports de Paris Bercy

En anden populær koncertarena i Paris er Palais Omnisports de Paris-Bercy. Multiarenaen anvendes som Stade de France både til sportsgrene og til koncerter. Tilskuerkapaciteten varierer meget fra arrangement til arrangement, det gælder dog især ved sportsgrenene, hvor der f.eks. er større kapacitet ved en boksekamp end ved et banecyklingsarrangement.

Ved koncerter ligger tilskuerkapaciteten omkring 14 000 tilskuere og stedet har gennem tiderne været vært for mange prominente kunstnere, som Céline Dion, Britney Spears og The Rolling Stones. Dette koncertsted er et mere hyggeligt og intenst koncertsted i forhold til Stade de France.

Læs også: 6 af de smukkeste kirker og katedraler i Paris

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *