• Meny
  • Meny
Louvre museum i Paris Frankrig

Oplev Leonardo da Vincis værker på Musée du Louvre

Louvre (der oprigtigt hedder Musée du Louvre) er en af Frankrigs mest velbesøgte turistattraktioner. Museet ligger i det centrale og kunstneriske Paris. Beliggenheden danner de perfekte rammer for denne fantastiske attraktion.

Slottet er i dag mest kendt for at husere de verdensberømte kunstværker fra bl.a. Leonardo da Vinci og Mona Lisa. Museet er også kendetegnet ved den store glaspyramide, der pryder den centrale slotsplads.

Louvre museum i Paris Frankrig

Der er ingen tvivl om, at dette kæmpemæssige museum i Paris er en af verdens mest berømte museer i verden. Det franske museum bliver hvert år besøgt af flere millioner mennesker. Det er ikke kun kunstinteresserede, der aflægger Louvre et besøg – det er alle slags mennesker.

Et besøg på Louvre museet er en kæmpe oplevelse. En oplevelse man vil huske for livet. Det er de færreste der ved, at museet i Frankrig ikke altid har fungeret som et velbesøgt museum – museet har faktisk fungeret som et tidligere fæstningsværk.

Det startede som et fæstningsværk

Louvre-museum-mona-lisa-paris-frankrigI 1190 blev slottet Louvre opført af den daværende Kong Filip. Formålet med Louvre var, at det oprindeligt skulle fungere som en fæstning med henblik på at beskytte Paris fra nordlige angreb.

Tilbage i 1546 valgte man at udvide slottet. Disse udvidelser fortsatte til 1800 tallet. På dette tidspunkt var dele af fæstningen allerede blevet til museum. I 1980’erne valgte man at gennemgå en større restaurering. Efter denne restaurering var hele slottet nu klar til at blive brugt som museum i 1993.

Louvre museet danner baggrund for en af Dan Browns romaner

Har man læst den berømte forfatter Dan Browns roman ved navn ”Da Vinci Mysteriet”, vil man erfare, at romanen tager udgangspunkt i det flotte museum. Hvis ikke man har læst romamen, har man måske set museet i filmatiseringen af ”Da Vinci Mysteriet”. Også i filmen tages der udgangspunkt i det unikke museum.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *