• Meny
  • Meny

Centre Pompidou – Perfekt for kunstinteresserede!

Befinder du dig i Frankrigs romantiske hovedstad Paris? Og er du bare en smule kunstinteresseret? Så er Centre Pompidou lige noget for dig. Centre Pompidou er en kunstinstitution for kultur og kunst og et meget berømt bygningsværk i Paris. Centre Pompidou er opkaldt efter den tidligere præsident Georges Pompidou og stod færdigt i 1977. Som det kan ses på selve bygningsværket, så havde arkitekterne til hensigt at bryde radikalt med det ellers traditionelle indelukkede præg.

Dette havde de bestemt succes med, hvilket kan ses i måden bygningen er beklædt med bærende konstruktioner og tekniske installationer udenpå bygningens facade, hvorfor bygningen også er blevet kaldt for ”inside-out” bygningen. Derudover har de valgt at male de praktiske elementer i sprudlende farver, hvilket har resulteret i grønne vandrør, et blåt ventilationsanlæg, røde elevatorer og gule kabler. Bygningsværket står i den grad i kontrast til det omkringliggende ældre kvarter. Generelt repræsenterer bygningen rigtig godt, hvad den står for, nemlig kreativitet. Dette radikale brud med det traditionelle indelukkede præg vakte dengang meget stærke reaktioner. Dog er kritikken stilnet af i løbet af årene og Centre Pompidou er i den grad blevet en indbringende turist attraktion, for de kunstinteresserede.

Kreativitet fra hele verdenen

Centre Pompidou er bestemt et besøg værdigt, også selvom du ikke er den store kunstentusiast. Kunstcenteret indeholder nemlig kunst fra hele verden og alle tidsperioder, hvilket også er en af grundene til dets popularitet. Du vil ikke komme til at kede dig, når du først har sat fod indeni det skønne kunstcenter, som indeholder masser af museer. Udover kunst kan du også finde teatersale og et bibliotek og ikke mindst lækre restauranter. Centre Pompidou har åbent hele dagen fra 11-22, derfor kan du ikke komme med en dårlig undskyldning for ikke at besøge dette inspirerende og fascinerende sted. Læs også mere om andre seværdigheder i Paris.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *