• Meny
  • Meny
Kendte oltyper Paris Frankrig

Kendte øltyper

Frankrig er mest kendt for sin udsøgte og luksuriøse vinproduktion, som er noget af det bedste vin i verden. Men Frankrig har også nogle seriøse traditioner inden for øl, vinen er dog den bedste i Frankrig og det er derfor også denne drikkevarer som nydes til måltiderne.

Det skyldes ikke kun kulturforskellene mellem den danske og den franske kultur, men det skyldes også at smagsforskellen på en fransk og en dansk øl er tydelige for enhver.

Kendte oltyper Paris Frankrig rejse Kronenbourg 1664

Et af de mest udbredte franske ølmærker, som desuden også er den øl som minder meget om en dansk pilsner, er “Kronenbourg 1664”. Dette ølmærke er også tilgængeligt på det danske marked, men betragtes mere som en specialøl i Danmark, hvor det for franskmændene er mere en hverdagsøl.

Hvis vi dernæst bevæger os ind omkring maltøl, så er “Leffe” værd at vedhæfte sig, mens “Pelforth” går ind for at være en af de bedste mørke øl i Frankrig.

Cave à Bulles

Hvis du er passioneret øldrikker og godt kunne tænke dig at både lære om og smage på de ovennævnte øl på din rejse til Paris, så skal du helt sikkert ligge et smut forbi Paris’ mest unikke ølbutik, “Cave à Bulles”. Cave à Bulles betyder boblekælderen og tilbyder 150 franske øl fra små specialbryggerier, samt en masse ølmærker fra Tyskland, Belgien, Danmark og USA.

Butikkens bestseller indenfor de franske ølmærker er “Bière de Brie”, som er en ravgul øl fra bryggeriet Rabourdin. Butikken bugner af specialøl, som er importeret fra hele verden, det er også en af grundene til at det er Paris’ mest unikke ølforhandler.

Til sidst skal det nævnes at man som turist skal bemærke sig, at når man på cafeer og restauranter i Paris bestiller en stor øl, er det oftest liter øl, som bliver serveret, modsat i Danmark, hvor det ofte ville være mellem 50-75 cl.

Læs også: De 6 bedste seværdigheder i Paris som turist

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.