• Meny
  • Meny
Paris Saint Germain fotbold rejse

Fodbold i Paris

Når man først tænker på Paris, tænker man på en by, hvor de romantiske dramaer på film foregår, og hvor kærligheden hænger i atmosfærens tynde luft.

Eller man føjer en tanke hen over Picasso og de mange kunstinteresserede unge mennesker, der lever og bor i Paris for at udfolde deres evner indenfor kunstens store verden. Paris er mange ting. Men det er ikke kun romantik og kunstinteresserede mennesker, der bevæger sig rundt i de parisiske gader.

Paris er også en by, hvor fodbolden har hjemme og flere tusind mennesker besøger årligt Paris for at opleve de franske fodboldkampe og for at se en anden side af den ellers traditionelle forestilling om, hvad Paris er for en by.

Hjemmebanen – Paris Saint-Germain F.C

Paris Saint Germain fotbold rejse Parc Des Princes

Fodbold har Paris også – i den grad. Fodboldholdet Paris Saint-Germain F.C er et pærefransk fodboldhold med hjemmebane i storbyen Paris. Med et stadion med navnet Parc de Princes med plads op til 48 712 tilskuere, er der ikke en finger at sætte på det.

Klubben blev dannet i 1970 ved en sammenslutning af det gamle hold i Paris, Paris F.C og det nuværende Paris Saint Germain F.C. Klubben har siden da været en stor klub i Frankrigs fodboldhistorie og har haft stjerner som Bernard Mendy fra det franske landshold, Pauleta fra det portugisiske landshold og Ronaldinho.

Anden synsvinkel på Paris som storby

Paris Saint Germain fotbold rejse Mbappe Neymar

Paris Saint-Germain F.C har været med til at sætte et andet fokus på, hvordan Paris er, og er også med til at give Paris nuancer i, hvordan byen gerne vil fremstå. Fodbolden fylder en del i Paris, og det er ikke kun romantiske parker, restauranter og et vildt natteliv, der siger, hvad Paris er.

Fodbolden er en stor del af byens historie, og mange turister besøger Paris for at opleve fodboldens side af storbyen.

Det er også en god mulighed for at udvide sine fordomme eller tanker om Paris som by, da den er meget mere end romantik og kærlighed.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *